חלב סויה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/02/2005 | 01:45 | מאת: sigal

בנינו בן השלוש אלרגי לחלב ומגיל שנה וחצי לערך התחלנו לכלול בתפריט חלב סוייה כבסיס לדייסות ושוקו. לאחרונה גובר אצלנו החשש לגביהמשך בשימוש ממושך בסויה לאחר כתבות בנושא. החלטנו שנפחית כמויות ונדלל במים. ברצוני לציין שמלבד האלרגיה לחלב קיימת אלרגיה לשמן זית, ביצים ברמה פחותה ושומשום. כך שאנחנו נשארים עם מעט מאד אפשרויות גיוון לאוכל ובנוסף לזה הילד גם לא ממש אוכל פירות וירקות איכס מגעיל:). כמויות הסוייה הינם בקבוק דיסה בבוקר 250 מ"ל בקבוק שוקו מדולל מים 1/4 חלב 3/4 מים (זה רק לאחרונה) ושוב 250 דייסה בערב שכן הילד לא מעויינן לאכול אוכל אחר. אשמח לקבל תשובות: 1. מה הנזק בשימוש בסויה לטווח רחוק אצל ילדים? 2. האם קיים קשר בין הורדה בכמויות הסוייה בתפריט היומי לשינוי בהתנהגות כעסים קריזות וצעקות ? אני שואלת בעקבות המרכיבים המחקים התנהגות הורמונים? 3. האם צריך לבצע בדיקות כלשהן? נשמח לקבל תגובה בהקדם האפשרי הורים מודאגים

19/02/2005 | 17:58 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, הנושא שנוי במחלוקת בעקבות המחקרים החדשים. אני מציע שתבדקי ותמצאי את מאות המחקרים המצדדים בצריכת סויה ומוצריה. החלב מכיל הרבה יותר הורמונים, שאריות תרופות וחומרי הדברה וגורם לאלרגיות, כפי שאת יודעת, אבל הוא מקובל יותר ולכן כולם נזעקים. כדי להתחזק כדאי שתקראי את ספרו (הקטן) של דר' אריה אבני: "תעזוב 'תעטינים שלי". לאור הבעיתיות בתזונת הילד שלך (אלרגיה + הסתייגות מסוגי מזונות) כדאי לקבל יעוץ מקצועי אישי ולא להסתפק בפורום. אם תפני לנטורופת/ית תקבלי חיזוק לשימוש בסויה, אם תפני לדיאטנית קלינית, היא אולי תמליץ להפסיק. ההחלטה בידכם. בהצלחה צביקה

23/02/2005 | 16:02 | מאת: סיגל

תודה רבה

23/02/2005 | 16:02 | מאת: סיגל

תודה רבה

מנהל פורום תזונה טבעית