ברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב. אני צימחונית ובבדיקת דם נמצא אצלי חוסר ברזל (42) ופריטין-מאגרי ברזל (9). מעבר לתוסף של ברזל בקפסולות, באיזה מזונות צימחוניים יש הרבה ברזל ? האם יש דרך לצרוך אותם באופן שמגביר ספיגתם? (עם ויטמין C?) ולמשך כמה זמן עלי לקחת את התוסף? תודה רבה, נועה
נועה שלום, הברזל מצוי במולסה, אצות ים, שמרי בירה בטחינה ובחמאת שומשום, בירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), בקטניות (שעועיות יבשות, אפונה, פול, חומוס, בעדשים), במוצרי סויה למיניהם (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), באגוזים, בזרעים, באבוקדו, בפירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), בקינואה. קפה, תה, קולה, חלב וסידן מעכבים ספיגת ברזל. ויטמין C עוזר לספיגה. תקחי מולסה (2 כפיות ביום) ותוסף בזל צמחי - פלורדיקס. אם לא עוזר (אחרי מספר שבועות - תצטרכי להתחיל לאכול כבד כדי למנוע נזקים בריאותיים (גם אני צמחוני, אבל בבריאות לא משחקים). בהצלחה צביקה