ירקות מיובשים בתפזורת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אודה לצוות הפורום על תשובה לשאלתי המוזרה: קנינו ב"חנות טבע" תערובת ירקות מיובשים קצוצים,ולאחר הוספת מעט ירקות טריים מהמקרר ועוד -אשתי השתמשה בזה להכנת מרק (שיצא די טעים...) ברור לי שרוב החומרים האנאורגניים נשמרו בירקות אלה, אך מה עם ויטמינים וחתרכובות אורגניות אחרות?? האם יש בכלל ערך תזונתי למרק כזה? בתודה,(וברצינות), איזי.
איזי שלום, זה די דומה לפירות יבשים. הירקות איבדו את המים ואת רוב הויטמינים. כפי שציינת המינרלים, הסיבים ופיטוכימיקלים נשארים. בהחלט אפשר להשתמש, אלא אם כן הוסיפו לירקות האלה חומרי שימור כמו גופרית ואחרים... עדיף להשתמש בירקות חיים ובתבלינים טבעיים. בהצלחה צביקה