שומנים מוקשים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! כידוע שומן מוקשה מזיק מאוד לבריאות ולכן אני נמנעת מלצרוך מוצרים המכילים שומנים מוקשים. קראתי לא מזמן מאמר ב"רק בריאות" של ידיעות שגם אם לא מצויין במפורש שהמוצר (לדוגמא עוגיות) מכיל שומן מוקשה, אין זה אומר שאין בו כזה, כי גם שומן צמחי הוא בעצם מוקשה. השאלה שלי היא, מה ההבדל בין שמן צמחי לשומן צמחי... האם גם שמן צמחי הוא מוקשה? וסתם הערה- חבל שבישראל אין מודעות לשומן מוקשה כמו בארה"ב... המון תודה ויום טוב! מישל
מישל שלום, לא קיימות עוגיות עם שומן צמחי טבעי. המרגרינה והשומנים המוקשים האחרים "מחזיקים" את הבצק ונותנים לעוגיה את הפריכות שלה. עוגיה עם שמן צמחי אמיתי היא רכה ולא "ייצוגית" למכירה... אתה צודק שצריך להיזהר ולא לצרוך שומנים מוקשים, מוקשים חלקית, או "שמן צמחי". צריך לזכור שהמרגרינה היתה בעבר שמן צמחי תמים וטבעי. בתהליך הייצור שלה (הידרוגנציה) מחממים את השמן הצמחי ל260 מעלות, מוסיפים ניקל ואלמיניום ויוצרים שומן מוקשה הרווי באטומי מימן (שומן מוקשה). שומר נפשו ירחק! גם בנושא המודעות אתה צודק. יש הרבה בורות בציבור ורשויות הבריאות והתקשורת לא עושים מספיק בנושא זה בעיקר משיקולים מסחריים, מבורות ומשמרנות... בהצלחה צביקה