חליטת עלים ירוקים לבישול
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, ניסיתי גם בפורום נטורופתיה, אולי אצלכם אמצא תשובה, האם כדאי להסתפק בחיתוך של עלים ירוקים לבישול, כדוגמת תרד או חובזה (עכשיו העונה)? או שאפשר/ צריך לחלוט קודם במים רותחים? האם החליטה 'מוציאה' מהעלים את ה'דברים הטובים' או שלא? תודה
תמי שלום, בהחלט כדאי לאכול עלים ירוקים טריים ללא חליטה (חובזה, כרוב, חסה, גרגיר, וכד') חלק מהויטמינים והאנזימים נהרסים בחליטה ובבישול. לדוגמה: ויטמין C נהרס ב 60 מעלות. עלי תרד כדאי לבשל. זה לא ירק בעדיפות ראשונה - יש בבו הרבה חומצה אוכסלית המונעת ספיקת סידן בגוף. בהצלחה צביקה