חליטת עלים ירוקים לבישול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/02/2005 | 11:47 | מאת: תמי

שלום, ניסיתי גם בפורום נטורופתיה, אולי אצלכם אמצא תשובה, האם כדאי להסתפק בחיתוך של עלים ירוקים לבישול, כדוגמת תרד או חובזה (עכשיו העונה)? או שאפשר/ צריך לחלוט קודם במים רותחים? האם החליטה 'מוציאה' מהעלים את ה'דברים הטובים' או שלא? תודה

03/02/2005 | 12:43 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, בהחלט כדאי לאכול עלים ירוקים טריים ללא חליטה (חובזה, כרוב, חסה, גרגיר, וכד') חלק מהויטמינים והאנזימים נהרסים בחליטה ובבישול. לדוגמה: ויטמין C נהרס ב 60 מעלות. עלי תרד כדאי לבשל. זה לא ירק בעדיפות ראשונה - יש בבו הרבה חומצה אוכסלית המונעת ספיקת סידן בגוף. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית