אשלגן וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/01/2005 | 20:47 | מאת: נטע

שלום השאלה שלי היא האם בישול של עגבניה ותפ"א מפרק את האשלגן (האם למי שאשלגן בגופו גבוה מותר לאכול עגבניה ותפ"א הנמצאים בתבשיל)? התשובה מאד חשובה לי אודה לכם אם תענו לי, תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
28/01/2005 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, האשלגן הוא מינרל ולכן הוא לא "מתפרק". חלק נשאר במי הבישול וחלק בירק עצמו. אם רמת האשלגן בגופך גבוהה צריך לבדוק את הסיבה לחוסר האיזון ולתקן עם תזונה נכונה. כדאי לקבל יעוץ. מצורף קישור למחשבון תזונה מתקדם (באנגלית) בו תוכלי לבקש רשימה של מזונות עניים (או עשירים) באשלגן. http://www.nutritiondata.com/ בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית