לצביקה - סיבים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי בדף הבית שלך על סיבים תזונתיים כתוב שם שסיבים לא מסיסים עוזרים להיתרוקנות הקיבה וסיבים מסיסים מאיטים את התרוקנות הקיבה אם יש לי בעייה של התרוקנות איטית מאוד אז זה אומר שעלי להימנע מסיבים מסיסים? כתוב שבשבולת שועל (קוואקר) יש סיבים מסיסים האם זה אומר שעלי לוותר על דייסת קוואקר? מה לגבי ברנפלקס ודגני בוקר אחרים? איפה (באילו מזונות או דגני בוקר ) קיימים סיבים לא מסיסים שלפי מה שהבנתי הם כן אמורים לעזור תודה ואודה לך גם על הבהרות לגבי פעילות הסיבים וההבדלים בין המסיסים ללא מסיסים והאם הבנתי נכון לגבי השפעתם על התרוקנות הקיבה בנוסף מה לגבי צריכת פסיליום מידי יום? מתי וכמה כדאי לקחת איך לקחת והאם זה יכול להזיק?
שלום רב, לא יודע באיזה מאמר קראת, אבל גם לסיבים מסיסים וגם לסיבים לא מסיסים יש השפעה טובה על מערכת העיכול והם מסייעים למניעת עצירות. עם זאת, הטיפול בעצירות צריך להיות כולל ושלם (הוליסטי) ולא "תרופתי" (שימוש בסיבים, או במשלשלים אחרים). סיבים מסיסים נמצאים בשיבולת שועל, בפירות ובקטניות. סיבים לא מסיסים נמצאים בקליפה של חיטה, אורז,דגנים מלאים ירקות (גזר, סלק, כרוב וכד') ובפירות. השימוש בפסיליום, דייסיבית, או סובין צריך להיות מוגבל לתקופה של הטיפול בעצירות. אחרי שהעניין מסתדר בעקבות השינוי התזונתי, אין צורך, כי בתזונה יש מספיק סיבים. צריך לקחת בחשבון שסיבים אלה (פסיליום וכד') סופחים גם מינרלים מהגוף ומוציאים אותם החוצה. בהצלחה צביקה
קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה
קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה