שוקולד או חלבה?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/01/2005 | 14:31 | מאת: מ

מבחינה תזונתית מה עדיף שוקולד מריר איכותי (שנאמר כי מומלץ ליצרוך כי הוא בריא) או חלבה שגם היא אמורה ליהיות בעיקרון בריאה פחות או יותר אבל גם בחלבה יש סוכר וכ"ו ולעומת זאת עבור השוקולד המריר ראיתי שאומרים שהוא גם בריא (במידה כמובן) השאלה אם חלבה זה יותר או פחות בריא? כי מבחינה קלורית הם פחות או יותר אותו הדבר האם זה משנה האם לשוקולד המריר יש יותר יתרונות על החלבה או להפך? האם ישוב סוג החלבה ואם כן אז איזה? תודה

18/01/2005 | 16:10 | מאת: צביקה קורן

בעיני שניהם לא מומלצים. החלבה הבריאותית היא חלבה שעושים בבית מטחינה מלאה עם דבש. אפשר גם לקנות בחנות טבע חלבה משומשום מלא. החלבה בסופר עשויה משומשום מקולף (באמצעים כימיים) ועשירה בסוכר לבן. לגבי השוקולד כבר עניתי בעבר תבצע/י חיפוש בפורום.

19/01/2005 | 00:22 | מאת: דנה

דווקא מחקרים מוכיחים כי אכילת שוקולד מריר לא מזיקה ואף מועילה... הכל כמובן בגבול הטעם הטוב ולא בהגזמה...

מנהל פורום תזונה טבעית