המשך שאלה לגבי סוגי סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/01/2005 | 13:54 | מאת: ניצן

צביקה שלום ותודה רבה על התשובה , בתשובתך אליי כתבת לי שעדיף להשתמש במולסה - מהו מולסה ואיפה אפשר למצוא /לקנות אותו ? כמו כן אמרו לי כי הסוכר החום בישראל ברוב המקרים הוא מזוייף -היכן ניתן למצוא סוכר חום אמיתי ? האם חנויות טבע הם הפתרון ? תודה מראש

18/01/2005 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

ניצן שלום, מולסה זה ה"פסולת" מתהליך הזיקוק של סלק הסוכר וקנה הסוכר, ולכן היא מכילה שפע של מינרלים (בעיקר ברזל סידן ומגנזיום) וויטמינים. לעומת הסוכר הלבן שהוא חסר ערך תזונתי ויש לו רק ערך קלורי. המולסה נראית כמו סירופ כהה וניתן לרכוש אותה בחנויות טבע. הסוג המומלץ הוא מתוצרת "מורגה" אבל קשה להשיג בארץ. תקנה מה שיש בתנאי שיהיה כתוב על התווית "בלתי מגופרתת". חלק מהסוכר החום הוא צבוע - זה יותר זול. כדי לבדוק את זה מזוייף, לוקחים כפית סוכר חום ומוסיפים לכוס שקופה עם מי ברז. אם הגרגרים מגיעים לקרקעית לבנים - זה סוכר צבוע. אם הם מגיעים חומים - זה סוכר חום אמיתי. בהצלחה צביקה

18/01/2005 | 18:42 | מאת: מירי

קשה להשיג בארץ ? לא נראה לי. קניתי לפני שבועיים בחנות טבע.

מנהל פורום תזונה טבעית