ערכם התזונתי של ירקות קפואים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/01/2005 | 23:48 | מאת: סמדר

שלום, האם ערכם התזונתי של ירקות קפואים למיניהם שווה לערכם של ירקות טריים, והאם יש לבשל אותם בצורה שונה כדי לשמור על ערכם? תודה

16/01/2005 | 15:11 | מאת: צביקה קורן

סמדר שלום, אם תכניסי ירק חי וטרי להקפאה - כשתתפשירי אותו הוא איבד צורה, מרקם וטעם (מת). סביר להניח שהירקות הקפואים התעשייתיים עוברים תהליך ש"הורג" אותם לפני ההקפאה וכך הם שומרים על הצורה. עדיף כמובן לצרוך ירק טרי, אבל לפעמים אין זמן וחייבים לעשות פשרות (עד שנעשים חולים ואז יש הרבה זמן אבל אז אין תאבון...) בהצלחה צביקה

17/01/2005 | 16:27 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

תמיד עדיף לצרוך ירקות טריים אורגניים. אם חסר לך זמן להכנתם, אני יכול להציע לך להכיר שיטה מיוחדת להכנת מזון שתפטור לך את הבעיה. ובנוסף תשמור על ערכם התזונתי של הירקות, מרקמם וטעמם הטבעיים.

מנהל פורום תזונה טבעית