חלבונים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/12/2004 | 09:02 | מאת: דוד

מהי המגבלה באכילת גרינים ואגוזים מבחינת כמות החלבונים, שהם מאד עשירים בהם. מה הנזק האפשרי במקרה של הגזמה באכילתם , אם אפשר התיחסו בתשובה לכמויות תוך התיחסות לסך החלבונים הנחוצים לאורך יממה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/12/2004 | 17:19 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, אכן גרעינים, שקדים מכילים כמות רבה של חלבון (15 - 20 גרם למאה גרם) אבל גם די הרבה שומן (מאיכות טובה). הטבעונים טוענים שיש צורך רק ב 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. לעומת זאת התזונאים הקונבנציונלים טוענים שיש צורך ב 0.8 גרם לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר אדם בוגר השוקל 70 קילו זקוק ל50 - 60 גרם חלבון ביום. זה שונה אצל תינוקות, ילדים, נשים הרום ומניקות ובודי בילדרים. רובנו צורכים הרבה מעבר לכמות הזאת. כך בחשבון שגם דגנים וקטניות מכילים 10 - 15 גרם חלבון למאה גרם. לא רצוי לצרוך מעל 2 גרם ליום לכל קילוגרם (140 גרם). מעל כמות זאת עלול להיגרם נזק לכבד ולכליות ומחלות הקשורות לעודף חלבון. אם אתה לא רוצה להגיע למצב של עודף חלבון כדאי להמעיט בצריכת מזונות מהחי (בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב) בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית