בלה- בדף הקודם רשמתי לך שלה נוספת על גזים, אשמח אם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/12/2004 | 16:29 | מאת: מירה

תוכלי להשיב לי עלייה, למרות שתחילת השרשור היה עם צביקה. זה מאד חשוב לי. אני נמנעת מכ"כ הרבה דברים שיוצרים גאזים ולא מרגישה שיפור!!! זה מייאש, אני יודעת שמצבי הבריאותי תקין, הייתי אצל דיאטנית ברמב"ם והמלצותייה לא עזרו, אני רגישה ללקטוז אבל מוצרי הסוייה גרועים הרבה יותר. די מיואשת!!

16/12/2004 | 08:32 | מאת: שלומית

שלום מיה, אני כמובן לא יועצת מוסמכת, רק כמוך שואלת שאלות. אך יש לי קצת ניסיון בקשר לגזים. הבנתי שאת נמנעת מכל מה שגורם לגזים וגם יש לך רגישות ללקטוז סוכר החלב ולמוצרי סויה. דבר ראשון אוכל להמליץ לך לקנות פרוביוטיק מבית מרקחת / מחנות טבע, הוא מעולה. הוא מכיל חיידקים טובים למעיים, עוזר נגד גזים, שילשולים, כאבי בטן (נפיחויות), וכאשר נוטלים אנטיביוטיקה אשר פוגעת בחיידקים הטובים במעיים. כדאי ליטול את הפרוביוטיק כשעתיים עד שלוש שעות לאחר האנטיביוטיקה. בפעם הראשונה נוטלים פעמיים ביום את הפרוביוטיקה בהפסקה של 12 שעות אחד מהשני וכך למשך 3 ימים. ולאחר מכן כל יום כדור אחד לאחר חצי שעה של ארוחת הבקר. תוכלי להתעייץ על כך עם הרוקח היכן שתיקני את הפרוביוטיקה. (אין אותו בקופת חולים). בנוסף לשתות מדי יום יוגורט ביו (מכיל חיידקים טובים), אפשר אפילו 2 ליום. וזה במיוחד כאשר את רגישה ללקטוז של החלב. וגם כמובן כשנוטלים אנטיביוטיקה. תשתי זרעי פשתן- כאשר את חולטת אותם בכוס מים רותחים למספר דקות ושותה אותם עם המים. את זה קראתי בנטורופתיה. הבנתי שזה למי שיש עצירות או גזים. תשתי גם תה קמומיל הוא תה נהדר. תשתי אותו לאחר סיום הארוחה, זה מקל על הקיבה. לפעמים נפיחויות בבטן גזים יכולים להיות גם מקיבה עצבנית. לפי הזכור לי כדאי להמנע מירקות שגורמים לגזים כמו: עגבניות, פלפל אדום, חצילים, כרוב, כרובית, ברוקולי... אני מקווה שעזרתי לך קצת, אך תמשיכי כמובן להתייעץ עם מומחים על כך. אם אינך בטוחה לגבי מה שרשמתי, אז תמשיכי בדרכייך ותשאלי מומחים. אני בכול אופן גם סבלתי מגזים וכל מה שרשמתי לך כאן עזר לי מאוד, וזאת לאחר שקיבלת עזרה בפורום נטורופתיה שנמצא כאן באתר דוקטורס. שלומית.

16/12/2004 | 08:37 | מאת: שלומית

מנהל פורום תזונה טבעית