לקובי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אין לי שום כוונה להתחיל להתנגח ולהתווכח. במהלך שנות פעלותי בפורום הזה ניהלתי הרבה מלחמות וויכוחים ועייפתי מכך. אם יש לך שאלה ספציפית אשמח לענות. עם זאת כדאי שתדע שאני מייצג את הגישה הטבעית בתזונה ומתוך כך ניתן להבין שאנחנו מתנגדים לאבקות, גלולות, הורמונים ושיקויים למינהם. אם תקרא כל ספר תזונה קונבנציונלי (לדוגמה: תזונה פרי מחשבה של דר' אילנה זילבר בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה) ותקרא את הפרק על החלבון תבין שאדם ממוצע לא זקוק ליותר מ 0.8 גרם חלבון ביום לכל קילוגרם ממשקל הגוף (בממוצע 50-60 גרם חלבון ביום). אנשים המתעמלים בצורה נמרצת, תינוקות ונשים מניקות זקוקים ל 1.2 גרם לכל קילוגרם. את כל זה מקבלים מהמזון הרגיל. אגב גם בפירות וירקות יש גרם אחד של חלבון בכל 100 גרם. עודף חלבון עלול לגרום לנזקים בריאותיים (חלקם בלתי הפיכים) כגון: ברחיחת סידן, מחלות כליות וכבד, מחלות מפרקים, חומציות יתר ועוד. מעולם לא טענתי ולא חשבתי שרקמת שריר יכולה להפוך לרקמת שומן ולהפך - את הקרדיט הזה את היכול לתת לי. טענתי שרקמת השריר של ה"בודי בילדרים" מתחת לעור מתחלפת לאחר מספר שנים ברקמת שומן. מסת הגוף הרזה (שריר ושלד) יורד ועולה מסת הגוף השמן עולה (תאי שומן). אם תיכנס לאתר האישי שלי ותקרא מאמרים שכתבתי תוכל להתרשם מהידע שלי. הנושא של מחקרים באמת שנוי במחלוקת ולכל נושא אפשר למצוא "מחקר". תלוי רק מי מממן אותו ומה המטרות של החוקרים. אגב, האם ידעת שאבקת מי גבינה פתרה בעיה עצומה ליצרני הגבינה שלא ידעו מה לעשות עם הפסולת - תוצר הלוואי של ייצור הגבינה? אני מודה שלא ידעתי ש"שייק ביצים" עושים מביצים טריות. מובן שאני לא ממליץ על כך. הכוונה שלי היתה לאכילת ביצים מבושלות. לסיכום, כדאי שתקרא עוד כמה תשובות שכתבתי בפורום לפני שתחרוץ את דיני כאוייב הציבור. אני מקווה שבזאת הסתיים הדיון בינינו, כי אני לא מתכוון להמשיך בכך. אני מקדיש את זמני לענות לשואלים בהצלחה צביקה
א. האם תוכל להזדהות בשמך המלא ולגלות לנו מהי הכשרתך המקצועית בתחום התזונה? ב. האם אתה מוכר או משווק תוספי תזונה ואבקות חלבון לספורטאים? אני גולש בפורום הזה ובפורומים אחרים זמן רב והתרשמתי לטובה מהתשובות המאוזנות, המפורטות והמקצועיות של צביקה ובלה, ולכן לא ברורה לי ההשתלחות הפראית שלך. האם קראת את מאות התשובות שהוא נתן בהתנדבות בפורום, או רק את הבודודות שנשאלו בנושא אבקות חלבון? האם אתה באמת רוצה להגן על הגולשים המסכנים, או שיש לך אינטרס אחר?
שלום צביקה .זה שוב אני בוא אני יבהיר לך כמה דברים אתה טוען שמעולם לא המלצת על שייק חלבון העשוי מביצים -שים לב מה רשמת לגל כהן בדף מספר 304 הודעה מספר 6 בנושא משקה חלבונים. כמו כן רשמת ששריר הופך לשומן באחת ההודעות רק שאיני מוצא להראות לך אותה אבל זאת הייתה אחת ההודעות בהם השבת לתשובה של בודי בילדר .ועוד פעם אתה רושם "טענתי שרקמת השריר של ה"בודי בילדרים" מתחת לעור מתחלפת לאחר מספר שנים ברקמת שומן" . רקמת השריר של הבודי בילדרים לא שונה מרקמת שריר של כל אדם ולא משתנה או מתחלפת ואפילו בחלקה לרקמת שומן או כל רקמה אחרת כשמפסיקים להיתאמן היא פשוט יורדת בנפחה ואם רקמת השומן גודלת זה כבר תלוי בהרגלי התזונה והפעילות שהוא מבצע ביוםיום. כמו כן אתה טוען ושוב ללא שום ביסוס שיצרני הגבינה פתרו בעיה עצומה כביכול מזה שחברות המייצרות אבקות חלבון קונות מהם את הפסולת .אני לא חושב ואתה יכול ליראות את זה בדוחות הכספים של החברות שממש בראש מעיינם זה למכור פסולת לייצרני האבקות מאשר למכור גבינות לצרכנים .שתבין שהם לא מרוויחים מזה המון כסף כמו שאתה מתאר. והניסיון שלך להגיד לי שאבקת חלבון זה פסולת ..אז את זה אני יודע ואין לזה כל חשיבות בעיניי .כולם יודעים מאיפה בא הדבש של הדבורה או מאיפה באים המים שעוברים התפלה .ידוע לך שה-FDA מאשר שהם לא רעילות . האבקות של החברות הגדולות והמוכרות כמו מט רקס ,צמפיון,אופטימום, שעליהם אני ממליץ מיוצרות בתנאים מאוד קפדניים ומבטיחים מוצרים איכותיים . בוא תבדוק כמה אנשים מתו מהרעלה כתוצאה מצריכת אבקת חלבון וכמה אנשים מתו כתוצאה מסלמונלה ותחזור אליי. ושלא תבין לא נכון אני לא מרוויח מאבקות חלבון ואני לא ימליץ לכ"א עליהן אני נותן לאדם להחליט עפ"י שיקול דעתו אבל זה לא נכון לבוא לשלול לגמרי שימוש בלי שום ביסוס.וכמו שרשמתי בהודע הראשונה יש אנשים שלא צריכים אבקת חלבון כמו זקנים ונשים עם מסת שריר נמוכה ..ויש אנשים כמו הבודי בילדרים שחייבים אותה . כמו כן ההמלצה שלך מהספר היא שבלונית ולא עיניינית שכביכול נמליץ לספורטאי 1.2 גרם ואדם ממוצע 0.8 ולפי זה להסיק שהאדם לא צריך חלבון בכמות גבוהה .אני נוהג להמליץ אינדיווידואלית לכל אדם עפ"י עיסוקו . תסכים איתי שלפקיד בנק ולפועל בניין שהם לא ספורטאים לא נמליץ על אותה כמות של 0.8 .ולספורטאי שמתאמן 3 פעמים בשבוע חצי שעה כל אימון וספורטאי שמתאמן 4 פעמים בשבוע שעה כל אימון לא נמליץ על אותה כמות של 1.2 .
קובי שלום, חבל שאתה גורם לי להשקיע זמן בהתכתשות איתך במקום לענות לגולשים בפורום. הואיל ודברי לא נחשבים בחרתי להביא לך 2 מקורות מעולם הספורט (ויש עוד הרבה)כלהלן: יובל קסוטו, .M.Sc, מבית הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט ומכללת סמינר הקיבוצים. יועץ תזונתי במרכז לרפואת ספורט ולמחקר ע"ש ריבשטיין במכון וינגייט. כותב בקישור הבא שאין צורך בתוספי חלבון: http://www.starmed.co.il/Wingate/Protein ירון פישר מנהל פורום "אימון וכושר גופני" כתב מאמר בנושא תוספים לספורטאים: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/1564/xCT/127 בין השאר הוא אומר (בדיוק מה שאני טוען כל הזמן): "רק בודי בילדרים וכן אנשים הסובלים מהפרעה בספיגת החלבון בגופם צריכים תוסף חלבון. אדם בוגר זקוק ל 0.8 גרם חלבון לכל קג מסה נטולת שומן ליום, בעוד שבודי בילדר זקוק ל 2 גרם. אימון כוח אינטנסיבי דורש 1.2 גרם לכל קג מסה לא שומנית. כלומר אדם השוקל 85 קג והרכב הגוף שלו הוא 20% שומן (לא ספורטאי אבל בריא) צורך 55 גרם חלבון ביום. כמות כזו של חלבון נמצאת בכל "דיאטה". מובן שאם אתה מוכר תוספי מזון, או ממליץ לאנשים לקחת אבקות חלבון לא תשתכנע גם מדיבריהם ולכן חבל על הזמן. בקשר לרקמת החלבון והשומן, אתה צריך לתת לי קרדיט שלמדתי אנטומיה פיזיולוגיה בסיסית ואני יודע על "התמיינות התאים" בעובר (האם אתה יודע מה זה?). ברור שתא עצב לא יכול להפוך לתא עצם ותא עור לא יכול להפוך לתא דם. לכן גם תא שריר לא יכול להפוך לתא שומן. אמרתי שבמקום מסת השריר (שמתנוונת מחוסר פעילות) תהיה יותר מסת שומן. אם עכשיו אני לא ברור, אז יש לנו בעיה. בנושא חלבון הביצה כבר כתבתי לך שיתכן ולא הבנתי את השאלה ואני לא ממליץ לאכול ביצה לא מבושלת. אני לא אוכל ביצים כבר 27 שנה ורקמות השריר שלי מפותחות לגילי. בנושא ה"שבלונה" שבספרים, כדאי שתדע שלדעתי רוב האנשים - גם הפקידים וגם העוסקים בספורט - צורכים יותר מידי חלבון!! כבר הערתי בעבר שלא הופיעו בפורום הזה שאלות מ"בודי בילדרים" חוץ מידידך שמתעקש לענות גם בנושאים שהוא לא מבין. אגב, עדיין לא הזדהת ולא סיפרת במה אתה עוסק. מקווה שבזאת סיימנו את הדיאלוג בינינו.