שתי שאלות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום שתי שאלות 1.כמה פעמים בשבוע מותר לאכול גבינה צהובה וביצים?(כי ממה שהבנתי הם מכילים הרבה כולסטרול) 2. האם לחם קל מאבד מהמרכיבים שלו כשמכינים אותו בטוסטר?
1. ביצים לא יותר מ 4 בשבוע. 2. תעשי חיפוש השאלה הזאת כבר נשאלה בפורום.
טלי שלום, מגבינה צהובה כדאי להימנע. בעיקר מגבינות בטעם "הולנדי" או בטעמים אחרים שיש בהם צבעי מאכל מסוכנים (e252 ). בנוסף ראי תשובה שנתתי בנושא לסיוון. ביצה היא חלבון מלא עם זמינות ביולוגית גבוהה מאד (רוב החלבון נספג בגוף) ואין בעיה לאכול אחת ביום (רצוי מגידול אורגני כדי להימנע מהתרופות ומהכימיקלים שהתרנגולת קיבלה). עם זאת אם את אוכלת גם בשר, דגים ומוצרי חלב - זה יותר מידי חלבון ולכן כדאי להפחית את התדירות. לחם קל לא מאבד מערכו אם הקלייה היא קלה. מובן שמדובר על לחם ממקח מלא ולא לחם לבן שמראש הוא חסר תועלת תזונתית. מאד לא מומלץ לאכול טוסט שרוף (חום כהה או שחור). בהצלחה צביקה