בישול נכון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רציתי לברר כמה עקרונות לגבי בישול נכון. ראשית, רציתי לדעת מה פוגע פחות בכמות הויטמינים שבאוכל - בישול ארוך על אש נמוכה או בישול מהיר על אש גבוהה. בנוסף, רציתי לדעת כמה זמן ניתן להשאיר סלט חתוך ללא רוטב במקרר עד שהויטמינים נפגעים תודה
שלום, ככל שהבישול יותר קצר כך האיבוד של הויטמינם יותר נמוך. הויטמנים מתחילים להפגע ברגע שקוטפים את הירק מהאדמה וכמובן אחרי החיתוך ככל שעובר זמן כך הם נהרסים יותר. כמה זמן בידיוק אני לא יודעת. אולי צביקה יכול להשלים.
שמרית שלום, אני מסכים עם מה שבלה כתבה. בנוסף, כדאי שתדעי שהויטמינים נעלמים כמעט לגמרי בבישול (בעיקר C ו B ). ויטמין C למשל נעלם ב 60 מעלות וגם השאר לא מחזיקים בבישול ארוך. המינרלים (המלחים) לעומת זאת לא נעלמים ונשארים במי הבישול. לכן חשוב לאכול מרק ירקות. ולכן חשוב גם לא לשפוך את המים בהם מבשלים תפוחי אדמה או ירקות אחרים. לכן חשוב לאכול גם ירקות חיים ופירות ולא רק מזון מבושל. לגבי הסלט במקרר לדעתי אחרי יום הוא כבר לא שווה הרבה. מעבר לויטמינים שנעלמים יש מושג שנקרא "ויטליות" (חיות - אנרגיה) של המזון הצמחי. ככל שהצמח "מתיישן" הוא מעניק לנו פחות. לכן חשוב לאכול ירק טרי ככל שאפשר. הערה נוספת: בירקות ובפירות יש אנזימים המסייעים במהלך העיכול. האנזימים פעילים רק בטמפרטורת החדר ולכן חשוב לא לאכול ירקות ופרות קרים, אלא להמתין עד ש"יפשירו" קצת. אגב2, בשום גלולת מולטי ויטמין אין אנזימים ושלמות סינרגטית שיש בירק או בפרי החי. בהצלחה צביקה