שומן רווי ובלתי רווי.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! רציתי לדעת מה ההבדל בין שומן רווי לשומן בלתי רוויואיזה סוג כדאי פחות לצרוך.
שומן רווי לא (בכמויות גדולות) ממש משמין ולא בריא ושמן איכותי (לא רווי, בכמויות נכונות) בריא מאוד ועוזר למטובוליזם של השומנים. את צריך לצרוך 20% מהקלוריות שאת אוכל כל יום משומנים. אם אתה בגיל ההתבגרות אתה צריך לצרוך 1/3 המשומנים משומנים רווים ו 2/3 משומנים איכותיים (חד בלתי רוי , רב בלתי רווי).
אבי שלום, שומן רווי הוא שמן הרווי באטומים של מימן. שומן זה מקורו במזון מהחי (בשר, ביצים, מוצרי חלב, דגים, שמן דקלים ושמן קוקוס). לשומן זה אין ערך תזונתי ונמצא קשר בינו ובין מחלות לב וכלי דם. הוא גם מעלה את הכולסטרול ה"רע" (LDL ). לכן כדאי להימנע ממנו ככל האפשר. כלומר אם אתה לא צמחוני - לנסות לצרוך בשר רזה ומוצרי חלב רזים. שמן רב בלתי רווי (דגים, שמנים צמחיים, טחינה, אגוזים) ושמן חד בלתי רווי (שמן זית, אבוקדו, שקדים, זרעונים) הם השמנים המומלצים. נמצא קשר בינם ובין הורדת רמת כולסטרול ושומנים אחרים בדם. לשומנים תפקידים רבים בגוף ואסור להימנע מלצרוך אותם. בהצלחה צביקה