שמן זית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/11/2004 | 11:47 | מאת: מאיה

יש לי שאלה בנושא שמן זית. מה המשמעות של אחוז החמיצות בשמן הזית? ואיזה שמן זית נחשב איכותי יותר מבחינה בריאותית, בעל אחוז גבוה או נמוך? (נדמה לי שזה נע בין 0.5 % לבין 2%). תודה.

03/11/2004 | 12:00 | מאת: מאיה

התכוונתי לחומציות.

03/11/2004 | 14:55 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, רצוי להשתמש בשמן זית "כתית מעולה" (extra virgine oil ) מכבישה קרה, רצוי מגידול אורגני, שאחוז החומציות שלו הוא 1% או פחות. לא מומלץ להשתמש למאכל בשמן זית "כתית" רגיל ועוד פחות בשמן זית "מזוכך". זמן זית, כמו כל השמנים הצמחיים הנוזלים, רגיש (מתקלקל) לאור, חום ואוויר (חמצן). לכן רצוי לקנות בבקבוק כהה, לאחסן בארון סגור, לוודא סגירה טובה אחרי השימוש ולא להחזיק קרוב למקור חום. בנוסף, לאור רגעשות השמנים אני לא ממליץ לקנות בקבוקים גדולים או פחים (גם אם זה "במבצע"). רצוי בקבוק קטן ולקנות חדש וטרי. אגב, יש המוהלים את שמן הזית בשמן זול יותר ולכן חשוב לוודא שקונים ממקור אמין. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית