שתי שאלות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רציתי לשאול 1. האם אכילת שניצלים מטוגנים מידי יום ביומו עלולה להזיק באיזה שהוא אופן?? 2. איך אפשר לדעת איזה מזון מכיל שומן רווי ומאיזה מזון צריך להמנע? תודה
1. כן מזיקים מאוד , יש בהם הרבה מאוד (אפילו מדי) שומן רווי, פרורי הלחם על החזה עוף/הודו סופגים את רוב השמן. אני רואה שאת לא יודעת איך מכינים אותם במפעל :) עדיף שלא תדעי כי אחרי שתדעי לא תיגעי בהם בחיים. 2. כתוב על האריזות בדיוק כמה שומן רווי כל מוצר מכיל. אם את מדבר על ירקות פירות אז הם לא מכילים שומן, אם את מדברת על ממתקים שבאים בלי אריזה אז רובם לא מכילים שומנים אלה רק סוכרים (שזה מאוד לא בריא).
סיוון שלום, שאלת שאלות טובות וחשובות. כל מזון מטוגן אינו בריא מכיוון שבטיגון השמן הצמחי משנה את הרכבו הכימי והופך לרעיל. למרות זאת יש הבדל בין טיגון ביתי, לבין טיגון תעשייתי שהוא מזיק הרבה יותר. כל המזונות מהחי מכילים שומן רווי (בשר, דגים, ביצים, חלב) שאין לו תועלת בריאותית (להפך) והוא משמש רק כמקור לאנרגיה (קלוריות נוספות). עם זאת, בדגים יש גם חומצות שומן טובות וחיוניות (אומגה 3) המועילות לבריאותנו. בקישור להלן תמצאי מספר מאמרים שכתבתי בנושא תזונה טבעית ואורח חיים בריא. אני מציע לך לקרוא את המאמר על: "חומרים מזיקים בתזונתנו" ואת המאמר בנושא: "המזונות המועילים". שם תוכלי לקרוא גם מדוע המזון לא בריא ולא רק ש"זה לא בריא" כפי שאנחנו בדרך כלל כותבים בפורום מחוסר מקום וזמן. http://www.zom.co.il/articles.htm בהצלחה צביקה