גלידה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב. אני בת 21 בריאה בד"כ, ומשתדלת לאכול מזון בריא. אך אני מאוד אוהבת גלידה. שאלותיי הן: כיצד ניתן לשלב גלידה בתזונה היום יומית מבלי ליגרום נזק לבריאותי? האם מומלץ למשל לא לאכול גלידה אחרי מזונות מסוימים? האם ידוע לך סוגי גלידה מסויימים שפחות מזיקים לגוף? ומה בעצם כ"כ לא בריא בגלידה למעט סוכר ושומן? בתודה מראש.
1. לא ניתן לשלב גלידה ולאכול תזונה בריא ב 100% גלידה = זבל אבל אם אין לך מטרות להיות בודי בילדרית אז את יכולה לאכול אולי 1 ביום למרות שעדיף שלא. 2.לא יודע. 2.כן, גלידות דיאט , יש כמה סוגים יש כאלה שהם אם פחות סוכר םשוט ויש כאלה שהם בכלל בלי סוכר אבל אם ממתיקים אבל אפילו זה לא בריא. 4. בגלידה אין שומנים (יש אבל ממש קצת יחסית לג'נק פוד אחר) יש בו סוכר שזה המזן הכי מזיק שיש (לא כימיקלים אלה מזון מן הטבע שאוכלים קבוע) יש גלידות אם כימיקלים וצבעי מאכל וזה לא בירא. לסיכום : רצוי לאכול כמה שפחות גלידה/ארטיקים.
שלו מעין. אין שום סיבה לא לאכל גלידה. במיוחד אם את לא מגזימה ולא אכלת אותה כאכילה רגשית. אומנם יש בגלידה הרבה שומן וסוכר אבל גם חלבון פחממות סידן וטמינים ומינרלים. גלידות הפחות שמנות הן עדיפות. יש גלידות על בסיס פירות כמו גלידות שרבט. כמו כן גלידות יגורט ופרוזן יגורט יחסית דלות שומן ומותרות.