משקה חלבונים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/10/2004 | 16:49 | מאת: גל כהן

שלום בזמן האחרון אני מתעניין במשקאות חלבונים בכדי להוסיף לגוף חלבונים רבים מפחמימות והגעתי למקומות רבים בעקבות שייקים מלאי חלבונים וכו'. רציתי לדעת האם אפשר להכין משקה חלבונים ע"י ביצים וללא צורך באבקות מיוחדות להכנת שייקים?

26/10/2004 | 18:21 | מאת: body builder

לא נראה לי כי מה שמאפין אבקות חלבון הם שיש בהם חלבון איכותי שנספג מהר (או מהר מאוד תלוי באבקה) חלבון ביצים זה חלבון איכותי אבל הוא נספג לאט מאוד. מה שעוד מאפין אבקות חלבון הוא שיש שם הרבה מאוד חלבון מנת הגשה זה בין 30-65 גרם חלבון. בחלבון ביצה 1 יש 3 גרם חלבון תספור כמה חלבונים של ביצים שווים למנת הגשה אחת של אבקת חלבון. אבקות הם גם מאוד טעימות (לפחת רובם) וביצים לא כל כך , אבל מה שבטוח אבקות יותר טעימות. לכן עדיף ליקנות אבקת חלבון בימקום לנסות לעשות אחת לבד.

27/10/2004 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, אילו זה היה כל כך פשוט, טוב ונכון היינו ניזונים מאבקות חלבון, ממשקאות אנרגיה ומכדורי ויטמינים ולא טורחים לבשל ולטפל באוכל. אני מתנגד לשימוש באבקות חלבון למיניהן ולעודף חלבון בתזונה. כדאי שתדע שרשויות הבריאות והתזונה בארץ ובארצות הברית ממליצים לצרוך 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר אם אתה שוקל 70 ג"ק אתה זקוק רק ל 56 גרם חלבון ביום ואת זה מקבלים מהתזונה הרגילה ואף יותר מכך. גם אם אתה עוסק בפיתוח גוף אין צורך להגביר בהרבה את צריכת החלבון. נכתב על כך הרבה כולל על-ידי מומחים מוינגייט (טם תרצה אשלח לך את המאמר). עוד כדאי שתדע שעודף חלבון עלול לגרום לנזק לכליות ולכבד, לחומציות יתר בגוף ולמחלות שונות (לדוגמה: מחלות מפרקים, בריחת סידן, עצירות מחלות מעיים). הביצה היא המזון החלבוני בעל הזמינות הביולוגית הגבוהה ביותר לגוף - 97%. זמינות ביולוגית מציינת את מידת הספיגה של החלבון מהמזון. זמינות החלב - 89%, טופו - 80% , בשר- 79, גבינה 70%. לכן, ההצעה שלך להכין משקה חלבונים מביצים עדיפה בעיני מאבקה. תמיד עדיף אוכל. אתמול הצעתי לצחית מתכון למשקה חלבונים מזין ובריא מרכיבים טבעיים בלבד. תבדוק ותקרא למטה. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית