טבעול,טוב ,רע או לא נורא

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/10/2004 | 22:34 | מאת: שי

לבלה ולחברי הפורום שלום רב . שמי שי ואני צמחוני מזה כחצי שנה . אני אוכל בין מוצר אחד לשני מוצרים של טבעול ביום(שניצלים מסוגים שונים וכו). שאלתי היא האם זה בסדר או שלא מכיוון שכולם יודעים שמדובר במוצר מטוגן ומעובד. אודה לכם אם תוכלו להמליץ על תחליפים,מהירים ופשוטים להכנה שבוע טוב שי

10/10/2004 | 00:02 | מאת: בלה אגמון

שלום תלוי את מי תשאל. כדיאטנית קלינית אגיד שטיבעול הוא די מאוזן תזוניתית מועשר בוטמינים ומינרלים נח לשימוש והרבה יותר בריא ממזון מעובד כמו המבורגר או כתיתות. מצד שיני הוא מזון שעבר התערבות תעשיתית רבה ולכן צריכה יומית שלו עלולה להיות בעתית. אני מציע לך לגוון את התזונה כדי שלא תאכל כל יום טיבעול. יש הרבה אפשרויות פשוטות כמו קיטניות עם פסטה מקמח מלא ,טופו ,ארז מלא עם קטיניות. נכון זה קצת יותר עבודה מאשר לחמם את הטיבעול. מצד שיני אם לא מגזימים זה בסדר. צביקה תתיחס גם אתה מנקודת מבטך אני יודעת שאתה לא ממש בעד הדברים האלה.

10/10/2004 | 09:47 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

שי שלום, בעיני כל המוצרים של חלבון מעובד (ולא משנה מי היצרן) פסולים למאכל. למי שלא צמחוני אני ממליץ לאכול עוף או הודו ולא את המוצרים האלה. הרבה צמחונים טועים וחושבים שזה התחליף לבשר ולהלשמת חלבון. הם מטוגנים בשמן ובגישה הטבעית אנו שוללים שימוש במזון מטוגן. מלבד זאת מוסיפים להם חומרי טעם וריח שלא ברור אם הם כימיים ומזיקים. אני מציע לך למצוא תחליפים בריאים יותר כמו שבלה הציעה (טופו הוא בהחלט תחליף מתאים). שקדים, אגוזים, זרעונים, טחינה, דגנים וקטניות הם המקור הטוב לחלבון בגישה הטבעית. אני מברך על כך שאתה צמחוני, אבל אל תפגע בבריאותך במזון קלוקל... בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית