מרגרינה או חמאה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/10/2004 | 20:34 | מאת: א

שמעתי שחמאה זה יותר בריא ממרגרינה, אך לעתים אני שומעת ההיפך. מה התשובה הנכונה? מה להעדיף בעוגות/עוגיות?

04/10/2004 | 07:09 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

א. שלום, על זה נאמר: "זה נבלה וזה טרפה..." החמאה לא יותר בריאה מהמרגרינה - היא פחות מזוקה. החמאה מכילה שומן רווי אשר גורם "רק" לפגיעה בזרימת הדם, לנזק לעורקים, להעלאת רמת השומנים בדם ולמחלות לב. המרגרינה מרגרינה ושאר שומני טרנס (מוקשים, מוקשים למחצה): נוצרים ע"י חימום השמן ל◦260 והוספת אטום מימן (הידרוגנציה) תוך שימוש בניקל ובאלומיניום עלולה לגרום לנזקים הבאים: • הניקל והאלומיניום מצטברים ברקמות ומשבשים את פעולת האנזימים וחילוף החומרים. אלה מתכות כבדות המרעילות את הגוף וקשה לסלק אותן (גם בצום). • החלשת כושר הגנה והעמידות של קרום התא – מאפשר כניסת חיידקים ורעלים. • משבש את ייצור הכולסטרול ומעלה את רמת LDL הנחשב כגורם למחלות עורקים. • מגביר רמת אפוליפופרוטאין-A שנמצא כמנבא אמין למחלות לב. • מגביר ייצור הורמון הגורם לדלקות (פרוסטגלנדין 2E) וחוסם פעילות ההורמון המונע דלקות (פרוסטגלנדין 1E, 3E). *תורם למחלות לב והסתיידות עורקים. כדאי להימנע ממרגרינה ומשומנים מוקשים הנמצאים בממרחים למיניהם, בעוגות ובעוגיות (תביט בתווית...). בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית