מרגרינה או חמאה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שמעתי שחמאה זה יותר בריא ממרגרינה, אך לעתים אני שומעת ההיפך. מה התשובה הנכונה? מה להעדיף בעוגות/עוגיות?
א. שלום, על זה נאמר: "זה נבלה וזה טרפה..." החמאה לא יותר בריאה מהמרגרינה - היא פחות מזוקה. החמאה מכילה שומן רווי אשר גורם "רק" לפגיעה בזרימת הדם, לנזק לעורקים, להעלאת רמת השומנים בדם ולמחלות לב. המרגרינה מרגרינה ושאר שומני טרנס (מוקשים, מוקשים למחצה): נוצרים ע"י חימום השמן ל◦260 והוספת אטום מימן (הידרוגנציה) תוך שימוש בניקל ובאלומיניום עלולה לגרום לנזקים הבאים: הניקל והאלומיניום מצטברים ברקמות ומשבשים את פעולת האנזימים וחילוף החומרים. אלה מתכות כבדות המרעילות את הגוף וקשה לסלק אותן (גם בצום). החלשת כושר הגנה והעמידות של קרום התא מאפשר כניסת חיידקים ורעלים. משבש את ייצור הכולסטרול ומעלה את רמת LDL הנחשב כגורם למחלות עורקים. מגביר רמת אפוליפופרוטאין-A שנמצא כמנבא אמין למחלות לב. מגביר ייצור הורמון הגורם לדלקות (פרוסטגלנדין 2E) וחוסם פעילות ההורמון המונע דלקות (פרוסטגלנדין 1E, 3E). *תורם למחלות לב והסתיידות עורקים. כדאי להימנע ממרגרינה ומשומנים מוקשים הנמצאים בממרחים למיניהם, בעוגות ובעוגיות (תביט בתווית...). בהצלחה צביקה