דגן וקטניות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לכולם ברצוני לקבל הסבר מדוע דגן וקטניות נותנים חלבון מלא. כמו"כ רציתי לדעת כמה חלבון וכמה פחמימות יש במנת מג'דרה (שיש בה יחס של כוס קטניות ירוקות אחת מול 3 כוסות אורז מלא).כיצד צמחוני הרגיש למוצרי חלב יכול לאכול מספיק חלבון? תודה
אני מציעה לך לפנות לפורום נטורופתיה, שם הבנות יסבירו לך במדוייק ולא תטעי.
שלום רב, חלבון מלא הוא חלבון המכיל את כל אבני היסוד הנחוצות לבנייתו. אבני היסוד האלה נקראות חומצות אמינו. יש 22 חוצות אמינו מתוכן 9 חיוניות שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו וצריך לקבל אותן ממקורות חיצוניים (מהאוכל). בדגנים (אורז מלא, דוחן, כוסמת, חיטה וכד') יש את כל חומצות האמינו מלבד ליזין. בקטניות (עדשים, חומוס, פול שעועית וכד') יש את כל חומצות האמינו מלבד מתיונין. אכילה של דגן עם קטניה (לדוגמה: אורז עם עדשים - מג'דרה) מספק לגוף חלבון מלא. ב100 גרם דגן יש כ 10 גרם חלבון. במאה גרם קטניה יש כ 15 גרם חלבון. לכן אם את אוכלת 200 גרם מג'דרה את מקבלת כ 25 גרם חלבון שזה כמחצית מהתצרוכת היומית צמחוני יכול להשלים את שאר החלבון משקדים, אגוזים, זרעונים, טופו, טחינה וכד'. אגב בירקות ובפירות יש אחוז אחד חלבון... בהצלחה צביקה
דנה - את "נחתת" על הפורום הזה ומייד מתחילה ללמד את כולם מה לעשות כשבעצם כל הידע שלך בא רק מהניסיון האישי. האם גם למדת תזונה? אני מציעה לך לגלוש קצת בפורם ולהתרשם מהשאלות והתשובות לפני שאת מפנה אנשים לפורמים אחרים או נותנת יעוץ בעצמך. קצת צניעות וסבלנות לא תזיק לך