איך מותר לטבל סלט?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני אוכלת שלוש ארוחות ביום, שהם : ב10:00 שתי פרוסות לחם קל עם שתי כפיות גבינה וסלט ירקות ב4:00 סלט ירקות ולבן או חתיכת עוף 60 גר' או 70 גר טונה במים ב8:00 סלט ירקות עם שתי כפיות גבינה ושתי כפיות קוטג', שאלתי היא איך לטבל את הסלט כי אמרו לי לאחרונה ששמן עתיר בקלורויות וכלל אינו מותר בדיאטה, חשוב לי לדעת זאת בהקדם. (אני לא אוהבת שמן זית בכלל כך שאני לא יכולה לאכול סלט בטיבול שמן זית).
אני מקווה שאני לא צריך להגיד לך שאת לא אוכלת מספיק ושאת יודעת זת בעצמך, אני לא יכנס לעניין הזה את רוצה להרוס לעצמך תגוף בבקשה אני רק יענה לך על השאלה שלך. שמן (איכותי ולא רווי) רק עוזר בתהליך הדיאטה כי הוא משפר את המטובוליזם של השומנים ועוזר להם לצאת ולישרף מהר וטוב יותר. את יכולה ואפילו מומלץ להוסיף לסלט שמן זית. זה שיש בו הרבה קלוריות זה כי יש בו הרבה שומנים לא רווים והרבה שומנים איכותיים.
ליטל שלום, אני מסים עם B.B (יש לך שם?). כל דיאטנית שפויה ואחראית תמליץ לך לצרוך לפחות 3 כפיות שמן ביום. השמן חיוני לספיגה של ויטמינים A, D, E הנקלטים בגוף רק בסביבה שומנית. אם את לא אוהבת שמן זית תנסי שמן שומשום או כל שמן אחר מכבישה קרה. את לא תשמיני משלוש כפיות שמן ביום! בהצלחה צביקה
שלום ליטל, כדאי לך מאד ללכת לתזונאית שתביע דעתה על התפריט שלך. אני לא תזונאית ולכן דעתי אינה מקצועית אבל... סתם ממה שלמדתי מ 43 שנותי... נראה לי שאם תמשיכי ככה תהרסי לעצמך את חילוף החומרים. כשהגוף אוכל כל כך מעט הוא יכול להיכנס לאווירה של הרעבה וללמוד להסתדר עם פחות קלוריות וכך הפסדת בגדול. אם הגוף "יודע" להסתדר עם פחות קלוריות הוא משמין מפחות אוכל מאשר גוף אחר. זה ממש לא כדאי לך. כדאי לך לשדר לגוף שלך שהוא לא במצור, שהוא מקבל כמה שהוא צריך או אולי טיפטיפה פחות. ככה הוא ירשה לעצמו לרדת בבטחה בלי פחד ולא יאט את חילוף החומרים. שמן הכרחי לגוף! רצוי מאד לאכול כמו שאמרו לפני 3 כפיות שמן (ויותר) ליום. תבחרי שמן איכותי מכבישה קרה (שיותר מזין) ולא חייב שמן זית. יש (דרך אגב) בחנויות טבע שמן זרעי ענבים אורגאני מכבישה קרה עם טעם מאד ניטראלי. לבריאות!