תזונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בלה שלום! ברצוני לשאולך מספרת שאלות. 1.האם שתיית קפה מזיקה? יש לי לחץ דם נמוך יחסית ומשברי עייפות במהלך היום. כמה כוסות קפה הן יותר מידי? שמעתי שקפאין מפחית ספיגת סידן. האם כדאי ליצור מרווח זמן בין אכילת סידן לשתיית קפה? 2.גבינות ומוצרים רבים מכילים חומרים משמרים. עד כמה הם מזיקים ואיך? האם הם נחשבים למסרטנים? אותה שאלה לגבי חומרים מתחלבים למניהם? 3.מהן ההשפעות המזיקות של פירות וירקות מרוססים? עד כמה ממולץ להשקיע במזון אורגני (שכידוע אינו זול)? תודה רבה, נועה
נועה שלום, אם תשימי לב להערה במסגרת למעלה תראי שבלה תמשיך לענות בפורום רק אחרי החגים. מכיוון ששאלת שאלות טובות וחשובות בחרתי לענות לך. העצה שנותנים לבעלות לחץ דם נמוך לשתות קפה - היא עצה גרועה! הקפה הוא סם ממכר שבין שאר התופעות השליליות הוא מעלה את לחץ הדם לזמן קצר ואז שוב יש ירידה וצריך לשתות עוד ועוד. נכון, הוא גורם גם להפרשה מוגברת של סידן בשתן. יש פתרונות טבעיים ללחץ דם נמוך, אבל את זה אני מציע לך לעשות ביעוץ אישי עם נטורופט או תזונאי טבעי. בינתיים את יכולה לשתות תה רוזמרין במקום קפה, להרבות בשתיית מים ותה צמחים ולהוסיף תבלינים מחממים כמו קינמון, ג'ינג'ר (זנגביל), ציפורן, קארי ופפריקה. על נזקי הקפה, הקקאו, חומרי ההדברה, מוצרי החלב, הסוכרים ועוד תוכלי לקרוא במאמר מפורט שכתבתי ומופיע באתר שלי בקישור הבא: http://www.zom.co.il/harmful-food.htm בקשר למזון האורגני בהחלט כדאי לעשות מאמץ, גם אם זה קצת יותר יקר (תרופות, רופאים וטיפולים זה הרבה יותר יקר!). במיוחד כדאי לקנות את הירקות העליים (חסה, כרוב, פטרוזיליה, ברוקולי) ואת הירקות שגדלים מעל האדמה (מלפפון, עגבניה, פירות). אפשר (אם כי לא רצוי)) להתפשר על השורשים והקליפים (בננה, פרי הדר, אבוקדו וכד'). בהצלחה צביקה www.zom.co.il
אני חייב הגדרה לחומרים מתחלבים..? מה הם עושים...? למה גורמים? אבקש שתשלחו לי זאת בדחיפות תודה!
מתוך "ויקאופדיה": חומרים מתחלבים משמשים בתעשיות שונות ובמיוחד בתעשיית המזון. החומרים הללו שמהווים חלק מקבוצת חומרים גדולה שמכונה תוספי למזון, עושים מה שלכאורה נראה כבלתי אפשרי, ומחברים בין חומרים שאין להם זיקה משותפת ומונעים לאחר מכן את היפרדותם, כמו למשל מים ושומן בתעשיית השוקולד, שעושה שימוש רב בלציטין, וכמובן בתעשיות מזון נוספות כמו תעשיית הגלידות, מיונז, רטבים ועוד. חומרים מתחלבים משנים ומפחיתים את מתח פני השטח של שתי תרכובות שאינן מסיסות מלכתחילה זו בזו, עד שמתקבל תחליב יציב יחסית המשותף לשתיהן. בעזרת החומרים המתחלבים ניתן לבסס גם צורות משותפות לגז ונוזל או מוצק ונוזל, במטרה לשפר את מירקם המזון.