בעיות גזים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/09/2004 | 23:10 | מאת: שלומית

שלום, אני בת 40 . לאחרונה סובלת מגזים. רופא המשפחה המליץ על טיפול תרופתי - אנציפלמנד, והדבר לא עזר. יש מאכלים מסויימים שהנני מודעת לכך שהם גורם לבעיה ולכן איני אוכלת אותם אך למרות זאת אני ממשיכה לסבול. מה ניתן לעשות? תודה מראש, שלומית .

19/09/2004 | 12:53 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

שלומית שלום, להלן מספר עצות / רעיונות בנושא הגזים:  להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר לאכול יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים.  לא ללעוס מסטיק.  ללעוס את המזון לאט. - לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. אם אפשר - לשמור על צרופי מזון.  לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה וסלרי - לפזר על המזון.  לשתות 3 פעמים ביום תה מתערובת צמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם).  לתבל את המזון עם כמון.  לאכול פרי פפיה - בעונה.  תוספי מזון (של סולגר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid). - לשלול קיום פטריית קנדידיה - הקנדידה גורמת לתחושת נפיחות, גזים ועוד. יש מעבדה בחיפה שמבצעת בדיקות. בהצלחה צביקה www.zom.co.il

מנהל פורום תזונה טבעית