טופו וסויה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/09/2004 | 22:00 | מאת: סקרן

למי שמבין בתזונה - האם מישהו יכול להסביר לי מה בריא בטופו ובסויה ולמה כדאי להכניס אותם לתפריט?

19/09/2004 | 13:18 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

לסקרן שלום, בעיני מוצרי סויה וטופו במיוחד הם מזונות איכותיים שיש להתמיד בצריכתם וזאת מהסיבות הבאות. הסויה מכילה חלבון איכותי וזמין (כ 16 גרם במאה גרם לעומת 3.5 גרם בחלב פרה), סידן (200 מ"ג לעומת 100 בחלב), ברזל (אין במוצרי חלב), פיטו אסטרוגנים, חומרים נוגדי סרטן ועוד. במחקרים קליניים מבוקרים נמצא, כי צריכת מוצרי סויה השפיעה לטובה על הורדת כולסטרול, לחץ דם גבוה, איזון רמת הסוכר בדם, מנעה סרטן, "בריחת סידן" תופעות גיל מעבר ועוד. בקישור המצורף תוכל למצוא הפניה למספר מחקרים בנושא ולעמדת משרד הבריאות: http://laniado.sweethome.co.il/files/soya/soya01.html בנוסף, מצורף מידע שאספתי ממקורות שונים: 1. יותר סויה - פחות סרטן בסין [01-06-2004]. בהשוואת תזונתן של 832 נשים החולות בסרטן צוואר הרחם, בגיל 30-69 שנים, עם קבוצה של 846 נשים בריאות, נמצאה בסין קורלציה בין רמות הסויה בתזונה ובין ירידה של עד 36% בסיכוי לחלות בסרטן. הקורלציה היתה חזקה יותר אצל נשים עם משקל גבוה יותר. מקור: http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/full/bmj;328/7451/1285 2. לצריכת חלבון סויה השפעה מיטיבה על חולי סוכרת מסוג 2 . צריכת חלבון סויה מביאה להפחתה בהפרשת האלבומין בשתן ולשיפור בפרופיל השומנים, בגברים חולי סוכרת מסוג 2. במחקר נבדקו 14 גברים, בני 53 עד 73 שנים, עם סוכרת ומחלת כליות. נערך מעקב בן 7 חודשים. צריכת חלבון הסויה הביאה להפחתה ממוצעת של 9.5% בהפרשת האלבומין בשתן והוכיחה, כי שינוי תזונתי פשוט יכול לסייע במניעת מחלת כליות סוכרתית, ובשיפור בפרופיל שומני הדם. מקור: J Nutr. 09/08/2004;134:1874-1880 3. חלב סויה עוזר להורדת יתר לחץ דם: 40 גברים ונשים בני כ - 48 קיבלו פעמיים ביום חצי ליטר חלב סויה או חלב פרה לתקופה של שלושה חודשים. בתום התקופה חלה ירידה של כ 18 מ"מ כספית אצל שותי חלב הסויה ו 1.4 אצל שותי חלב פרה. מקור: תזונה פלוס, ד"ר מרדכי הוכברג יש מספר מוגבל של אנשים באוכלוסיה לא ממולץ להם לצרוך סויה - בעיות בתפקוד בלוטת התריס, נשים עם סרטן השד. בהצלחה צביקה www.zom.co.il

מנהל פורום תזונה טבעית