רמת אשלגן נמוכה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בבדיקות הדם האחרונות רמת האשלגן אצלי היתה נמוכה. הרופאה רוצה לתת לי טיפול, אבל בינתיים שאלתי היא איזה מזונות מכילים הרבה אשלגן?
נטע היקרה, מעבר להשלמת החוסר באשלגן, ניתנה לך האפשרות "לחזור בתשובה" למען הגוף שלך ולהתחיל לשים לב להרגלי התזונה שלך. הגוף מאותת לנו בדרכי החוסר להראות על חוסר איזון שלנו לאורך זמן. היי בטוחה שהשלמת האשלגן לגופך היא פתרון זמני לתסמין ייחודי, אך ללא הוספת והשלמת כל מרכיבי התזונה החיוניים לגוף בעיות נוספות יתעוררו עם השנים החולפות. הגוף זקוק לויטמינים ומינרלים רבים על בסיס יומיומי לשם שלל התפקודים המדהימים בהם הוא עוסק לשם שמירה על איכות חיינו. אשמח להראות לך דרך פשוטה לתת לגוף את כל שהוא צריך ובכך להשלים את כל החוסרים ובכללם האשלגן. ניתן ליצור קשר 052-8358206, אופיר.
תודה רבה, אני מאוד מודעת לכך שהשלמת אשלגן לא תיתן פתרון, אחרת לא הייתי מחפשת מזונות שיעזו לי לפתור את הבעיה ללא תוספת מלאכותית, ותאמין לי שאני מאוד מודעת למה שאני מכניסה או לא מכניסה לפה. כבר מזמן "חזרתי בתשובה". שאלתי שאלה מאוד ברורה, אם הייתי זקוקה למטפל הייתי מבקשת, לכן תודה אבל לא תודה. חוץ מזה, מי אתה בכלל? רופא? מטפל? תזונאי? אתה חושב שתפרסם הודעה"מבטיחה" כזאת, והיא זו שתגרום לי לפנות אליך? בלה, שאלתי עדיין נותרה ללא מענה, מחכה לתשובתך המיקצועית, תודה.
נטע שלום, ראשית - יישר כוח על התשובה לאופיר. שנית, בפילוסופיה של הגישה הטבעית כדי לטפל בבעיה יש להימנע מחומרים מזיקים ורק אז להוסיף חומרים מועילים. במקרה שלך כדאי מאד להימנע מעודף נתרן (מלח) - לא יותר מ 3 גרם ביום. קיים בגוף איזון בין אשלגן לנתרן. עודף נתרן גורם לאובדן אשלגן ולכל התופעות הקשורות בכך, שאותן את ודאי מכירה. חומרים נוספים שגורמים לאובדן אשלגן: קפאין (קפה, תה, קלה, שוקולד), סוכר לבן, קורטיזון, תרופות משלשלות, עישון. מזונות עשירים באשלגן: אצות ים, שקדים, אבוקדו, בננות, אגוזים ברזיל, פקאן) ברוקולי, אורז מלא, כרוב, קשיו, סלרי, הדרים, מוצרי חלב, תאנים, תמרים, דגים, שום, אשכוליות, ירקות עליים ירוקים, סויה (פולים, טופו), זרעי חמניות, תפוחי אדמה, דגנים מלאים, פטרוזיליה, גויבה, עגבניות, צימוקים, מולסה, עדשים. ואם באמת "חזרת בתשובה" כדאי לך לקרוא ממבחר המאמרים באתר שלי (בחינם...) www.zom.co.il בהצלחה צביקה
קודם כל, אני שמחה לגלות שאף אחד מהגורמים לאובדן אשלגן לא נכנס למערכת העיכול שלי, חוץ מנתרן. ולכן השאלה שלי היא כמה הם 3 גרם נתרן, ואיך אפשר למדוד? תודה, נטע.