שוקולד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/07/2004 | 21:47 | מאת: נילי

מה דעתך על השפעה של שוקולד על בריאותנו תודה

25/07/2004 | 16:12 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

נילי שלום, למרות שהתפרסמו לאחרונה ידיעות על התועלת הבריאותית של השוקולד (בעיקר המריר) אני סבור שהשוקולד הוא מזון מזיק ומיותר. בחישוב עלות מול תועלת - נזקו עולה על תועלתו ולכן כדאי להימנע או להקטין את השימוש לארועים מיוחדים. השוקולד הוא מזון אנרגטי המכיל 55% שומן, 15% חלבון, 10% עמילן. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים:  קפאין - גורם לחוסר מנוחה, דופק לא סדיר, חומציות יתר, הפרשת סידן בשתן ועוד.  חומצה אוכסלית מתחברת לסידן במזון ומונעת ספיגה בגוף (בריחת סידן ועלולה לגרום להתגבשות אבנים בכליות.  תיאוברמין - כמו קפאין  שומן רווי - מיותר כמקור לאנרגיה וכרכיב תזונה חיוני, גורם להשמנה ומעלה רמת שומנים בדם (טריגליצרידים).  דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - חומר החשוד כגורם למשקעים סידניים בשד.  בנוסך עלול לגרום ל: אקנה (פצעי בגרות), השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, עששת, מחלות לב, גרוד. לאור זאת, עם כל הצער והכאב - כדאי להימנע בהצלחה צביקה * חומר נוסף בנושאי תזונה טבעית ואורח חיים בריא תוכלי למצוא באתר האישי: www.zom.co.il

מנהל פורום תזונה טבעית