שאלה שמחכה לתשובה מספקת חחחח

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/07/2004 | 10:45 | מאת: מיכל

קראתי בהרבה מקומות ומדברים על זה די הרבה על כך שלא מומלץ לערבב פחמימות עם בשר שזה חלבונים אם אני לא טועה.. ועד היום אני לא מבינה למה לא מומלץ לערבב בניהם.. כי אני למשל לא יכולה לאכול ארוחה ללא מנת לחם ביחד אבל לא מדובר פה עלי חח אני מכתוונת למה אנשים באים ואומרים שלא מומלץ לערבב אותם כי זה משמין יותר לאכול נגיד לחם עם בשר באותה ארוחה מאשר לחם לבד ואחרי כמה שעות לאכול תבשר הרי קלוריות נישארות קלוריות לא? לא משנה מה ואיך הן באות או שאני טועה.. ואיזה עוד שילובים לא מומלץ לערבב.. והכי חשוב ל-מ-ה =) מקווה לתשובה =)

19/07/2004 | 14:42 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

מיכל שלום, הנושא של צירופי מזון שנוי במחלוקת. הטבעונים (וגם הספר "רזה לתמיד") טוענים שכדי שהעיכול יהיה יעיל ואופטימלי ונימנע מתופעות של צרבות, גזים, מעי "רגיז" ועוד, יש להקפיד על צירופי מזון. ההסבר לכך הוא שכל אחד מאבות המזון דורש חומרי עיכול ופרוק שונים (אנזימים, מיצי עיכול, חומצות וכד') ובנוסף כל אחד מאבות המזון (חלבונים, פחמימות ושומנים) דורש משך עיכול שונה ואיבר עיכול שונה. לדוגמה: הפחמימות (לחם, אורז וכד') מתחילים את העיכול בפה באמצעות אנזים (עמילאז). אנזים זה מפסיק לפעול בסביבה חומצית (ולכן פיתה עם חמוצים לא מומלץ). החלבונים מתעכלים בקיבה באמצעות אנזימים אחרים וחומצות הקיבה, השומנים מתעכלים בתריסריון. בשר נשאר בקיבה 4-5 שעות בעוד שמוצרי חלב נשארים רק 2 - 3 שעות (לכן גם לא מומלץ לאכול בשר וחלב יחד). פחמימות צריכות להיות בקיבה זמן קצר בלבד. שמירה על הצירופים מאפשרת עיכול יעיל יותר של המזון והטמעתו עקב הההשפעה הסותרת של המזון על פעילות האנזימים. ומכאן גם לנושא ההרזיה. כאשר העיכול יעיל יותר - הגוף מפנה מהר יותר פחמימות ושומנים וכך זה מסייע בהרזיה. בנוסף, כאשר שומרים על צירופים - אוכלים פחות!. הספר "רזה לתמיד" מבוסס על חוק צירופי המזון. להלן הצירופים העיקריים:  הפרדה בין מזון חומצי לעמילני  הפרדה בין חלבונים ופחמימות  הפרדה בין שומנים לחלבונים  יש לאכול חלבון מרוכז אחד בארוחה  פירות יש לאכול בארוחות נפרדות  הפרדה בין פירות מתוקים לחמוצים  הפרדה בין פירות וירקות  עמילנים מתאימים עם ירקות  חלבונים מתאימים עם ירקות או פרות חמוצים  מלון ואבטיח יש לאכול כארוחה נפרדת מידע נוסף בנושא זה תוכלי למצוא בספרו של יצחק בן אורי: "תזונת האדם ובריאותו". המתנגדית לתיאוריית הצירופים טוענים שרוב המזון שלנו: קטניות, ודגנים מכיל את כל אבות המזון ולגוף יש את היכולת לעכל אותם. העובדה היא שקטניות (שיש בהם 30% חלבון, 30% שומן ו 30% עמילן הם קשים לעיכול...). אני ממליץ להקפיד על צירופים לאנשים החולים במערכת העיכול (צרבות, קשיי עיכול, עצירות אולקוס וכד'), לאנשים הרוצים לרזות ולבעיות מיוחדות. מקווה שההסבר לא היה מפורט ומורכב מידי. בהצלחה צביקה חומר נוסף תוכלי למצוא באתר שלי: www.zom.co.il

19/07/2004 | 23:22 | מאת: מיכל

אוקי הבנתי הכל כמעט חוץ מהראשון מה הכוונה חומצי -עמילני... וגם באיזה הפרש אפשר לאכול כל אחד מהדברים כאילו אכלתי עכשיו פחמימות עוד כמה זמן אני יוכל לאכול חלבונים לחוד ככה שזה לא יתערבב לי ביחד עם הפחמימות.. שעות?.. ימים??..

מנהל פורום תזונה טבעית