חומציות פירות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/07/2004 | 22:08 | מאת: ענבל

הייתי רוצה לדעת באילו פירות רמת החומציות נמוכה ביותר? והיכן ניתן למצוא מידע בנושא?

19/07/2004 | 14:54 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

ענבל שלום, בגישה הטבעית מחלקים את הפירות לשלושה סוגים: א. פירות חמוצים: הדרים, עגבניה, תות שדה, רימון, אננס, קרמבולה, שזיפים, פיטנגו ב. פירות חמצמצים: תפוח, אגס, אפרסק, משמש, דובדבן, גואיבה, מנגו, רימון מתוק, פטל, צבר, פפיה, פג'ויה. פירות מתוקים: בננות, אפרסמון, תמרים, תאנים, ענבים, אנונה, אבטיח, מלון, פירות יבשים. מבחינה בריאותית יש להעדיף את הפירות החמצמצים ובתנאי שיהיו בשלים. אסור לאכול פרי בוסר. אגב, הלימון יוצר בגוף תגובה בסיסית. לכן מומלץ מאד לשתות לימונדה (ללא סוכר - עם מעט דבש). בהצלחה צביקה www.zom.co.il

מנהל פורום תזונה טבעית