שאלה בנושא אכילת דגי סלמון ובכלל !!
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לך! אני אוהב לאכול דגים ובעיקר דגי סלמון. שאלותיי הן: כיצד אני יכול לדעת האם הדגים המיובאים לישראל אכן לא מזוהמים ? האם יש בכלל פיקוח בנושא?מי מפקח על כך? 2- האם אכן כדאי לאכול דגים ללא הגבלה? והאם ישנם דגים שלא מומלצים -בעיקר כי הם מכילים שומן רב??
שלום פול, לפני שאענה לך על שאלותיך, אומר שדג סלמון ועוד דגי מים עמוקים קרים -(בקלה, סול, והליבוט)- הם דגים מאד בריאים ומהווים מקור לחלבון בריא ולחומצות שומן הכרחיות. אתה יכול לאכול דג כפעמיים בשבוע, כדי להקטין את הסיכונים הכרוכים בזיהום, אך הקפד על צירופו לירקות ודגנים מלאים. עוד נקודה : מאחר שרוב שומן הדג, הוא בלתי רווי ולכן הוא רגיש לחמצון, חשובה גם שיטת הכנת הדג. ישנה שיטה מדעית, המאפשרת בישול ללא חמצון. ניתן להכירה ע"י הדגמה שבסיומה גם טעימה.