תזונה טבעונית-מי יודע מה קורה שקולים פולי סויה?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ידוע כי התזונה הטבעונית אוסרת על קליית גרעינים שקדים ואגוזים שכן תהליך הקלייה משחרר חומרים שעלולים להיות רעילים ובכך מקרה, כמו בבישול/חימום של כל דבר, נפגע הערך התזונתי. האם הדבר נכון גם לפולי סויה? אם הם נחשבים קטניות (כמו עדשים וכו') האם מותר לקלות אותם ללא חשש?
תמר שלום, אכן בגישה הטבעית לא מומלץ לקלות או לטגן את המזון. הקליה והטיגון משנים את ההרכב הכימי של השמנים הצמחיים (הבריאים) והופכים אותם לחומרים רעילים. גם קליה של פולי סויה וכל קטניה או דגן אחר אינה מומלצת. במזון קלוי (כמו קפה למשל) יש חומר החשוד כמסרטן (בנזופירן-4). חומר זה נמצא גם בעשן הסיגריות והמכוניות. לסיכום, שקדים, אגוזים ופירות יבשים משרים ואוכלים. קטניות משרים, מבשלים ואוכלים. בהצלחה צביקה