חלבונים מביצים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני מנסה לבנות דיאטה מאוזנת עם השקעת הכנה מינימלית. עלה בדעתי לצרוך את החלבון בלבד מביצה קשה. הכנה פשוטה ומהירה, זמין ולהבנתי חלבון זה (אלבומין) הוא גם נוח לעיכול. אופן ההכנה: לבשל במשך 4-5 דקות מספר ביצים. לקלוף את הביצה הקשה. לחתוך בעדינות, לסלק את כדור החלמון ונשארים עם חלבון (הלבן) וכו. שאלות: 1. מה משקל החלבון ב"לבן" של ביצה ממוצעת. 2. האם חלבון הביצה יכול לשמש כמקור חלבון בלעדי . 3. כמה קלוריות יש בחלבון של ביצה אחת. 4. מה כמות החלבון היומית המומלצת לגבר נחמד בגיל אמצע החיים במשקל של 85-90ק"ג. 5. בהזדמנות, אם אפשר לקבל את טבלת הרכב המזון של ביצה שלמה. 6. אודה על הרחבה בענין הביצה והכולסטרול. הרבה תודה,
לביצה רגילה יש 3 גרם חלבון