חשיבות המלח

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/04/2004 | 18:27 | מאת: שיר

רציתי לדעת מה תפקיד המלח בדיאטה והאם מותר לאכול ללא הגבלה(לא יותר מדי אבל תוספת לכל מאכל כמעט)

20/04/2004 | 08:45 | מאת: בלה אגמון

מלח הוא מיותר במזון. גופנו אמנם זקוק למלח אבל בכמות הרבה יותר קטנה ממה שאנחנו נותנים לו. בכמויות קטנות הוא חיוני לתפקודו התקין של הגוף , בכמויות גדולות הוא אוגר נוזלים ועלול לגרום לעליה בלחץ דם אצל מי שרגיש למלח.. עודף מלח גורם גם להפרשה מוגברת של סידן בשתן וכאמור עלול גם לגרום לעליה בלחץ דם.

20/04/2004 | 12:43 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

אני מסכים עם כל מה שבלה כתבה. לרובנו יש "לשון מלוחה". הכמות הדרושה לקיום הגוף היא 1000 מ"ג (1 גרם) ביום. לא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (חצי כפית). בקופסת גבינה ושתי פרוסות לחם יש את כל תצרוכת המלח (הנתרן) היומית. להלן רשימת נזקים נוספים שעלולים להיגרם עקב צריכה מופרזת של מלח:  אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (בצקת - אדימה)  אבדן גמישות כלי הדם  יתר לחץ דם  יתר חומציות בקיבה (צרבת), סרטן הקיבה  כאבי ראש מיגרניים, אירוע מוחי X מועקה ומתח  פגיעה בתפקוד הכליות  התרחבות החדר השמאלי של הלב  אסטמה, בריחת סידן  החמרה בתופעות PMS  נמצא קשר לרעלת הריון בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית