תזונה ומחלות מעיים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני חולת קוליטיס מזה כ-4 שנים. לאחר ההתקף השני בחיי התחלתח טיפול אצל תזונאית טבעונית, הכולל גם מיץ עשב חיטה ותזונה אורגנית ובריאה לחלוטין, וגם ללא מוצרי חלב לחלוטין. לפני כ-4 חודשים היה לי התקף חריף נוסף ואושפזתי, ואז אני מנסה להשתקם, גם בעזרתה של אותה תזונאית. הבעיה היא שלאחר ה"נפילה" יש לי הרגשה שאני כבר פחות מאמינה בדרך זו, ולעיתים קרובות אני מרגישה קצת מיואשת, כי לאחר תקופה לא קצרה עדיין לא החלמתי, למרות ההקפדה על התזונה (לצד טיפול קונבנציונלי כמובן)... התפריט שלי יחסית דל ועדיין לא כולל אפילו לחם, או את כל סוגי הירקות והמעט לא פירות (בננה או תפו"ע אפוי בלבד) וזה הופף להיות קשה יותר ויותר מיום ליום, מהסיבה שזה גם מגביל אותי בחיי היומיום.... אני יודעת שהתזונה חשובה במקרים כקוליטיס, אך השאלה שלי היא האם עדיף ללכת על "ניסוי וטעיה" כפי שממלילצים לרוב, או שבאמת כדאי לדבוק בדרכה של התזונאית ה"מחמירה" שלי? עד כמה ידוע שהתזונה משפיע באופן כ"כ מהותי, כך שצריך לשלול מוצרי חלב ולחם??? (גם בתקופה רגועה יותר?) מצטערת על אורך השאלה, אך כפי שאת בודאי מבינה, הנושא מאוד חשוב לי! תודה
ידוע לי עד דיאטה של אלן גוטשיל אשר לחלוטין ללא פחממות חוץ מפרוקטוז שזה דבש ופירות. דיאטה חמורה המאפשרת בעקר חלבונים כמו בשרים דגים וקוטג ואגוזים. למרות שזו דיאטה לא קונבנציונלית ולא נחקרה ,פגשתי מישהי שסיפרה שזה ממש הציל אותה. הדיטאה שאת מתארת נשמעת לי דומה מאד. אם היא עוזרת לך אני חושבת שכדאי לסבול ולנסות להמשיך אם לא אז מה הטעם? אני חושבת שכדאי לתת צאנס, אני בעד דרכים אלטרנתיביות . מה גם שרפואה קונבנציונלית לא מציע פתרונות רבים וטובים. לא ידוע הרבה על תזונה ממחקרים מדעים ורוב הרופאים עדין דוגלים באכילה חופשית בזמן המחלה. דיאטה דלה בסיבים ולקטוז אכן מקילה על המצב אך לא פותרת אותו. זו מחלה קשה כרונית שעד היום לא ברורים השורשים שלה.