שאלה לבלה אגמון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/04/2004 | 16:20 | מאת: אפי

שלום וחג שמח, כמה זמן לאחר "ארוחת שחיתות" ניתן לראות את העלייה במשקל? למחרת בבוקר? ולחילופין - כמה זמן לאחר פעילות גופנית ניתן לראות את הירידה במשקל? האם הקלוריות הופכות לשומנים בתהליך מהיר? אפי

09/04/2004 | 00:36 | מאת: ויוי

אם אתה מדבר על ארוחת שחיטות אחת אז לא ניתן לראות עליה במשקל מכיוון שאין עליה במשקל (אולי ממש ממש מזערית) כיון שצריך לאכול עודף ואני מדגישה ע-ו-ד-ף של 7700 קלוריות על מנת לעלות קילו אחד שלם של שומן.. ומה זה אומר עודף? זה אומר שאם לתפקוד הגוף ביום אחד אתה צריך 2000 קלוריות אז אם ביום אחד היית צורך(במידה והיית יכול להכניס לגוף) 9700 קלוריות היית מעלה קילו שלם ביממה תמימה.. כמובן שאין הדבר אפשרי לכן אומרים ששומן זה מאורך חיים ולא מעלים או מורידים במשקל ביום אחד.. השאלה השניה- הגזמת לאללה! זה אינדוידואלי לא כל אימון בעל אותו האפקט של קודמו, תלוי במליון דברים: עצימות, משך פעילות, תדירות.. מי מתאמן: גובהו, גילו, משקלו.. כל אחד בא מרקע של כושר שונה הסתגלות לכושר באופן שונה.. זה כבר משהו שצריך להתייעץ לגביו אם איש מקצוע.. שאלתך השלישית- אני באמת לא יודעת מה לומר לך לגבי זה .. חג שמח גם לך!!

10/04/2004 | 17:26 | מאת: נטע

התשובה של ויוי מאוד מפורטת ומרשימה... אם אתה עושה הליכה במסילה בחדר כושר, אתה שורף קלוריה על כל ק"ג משקל לכל קילומטר שאתה עושה. למשל אם אתה שוקל 80 ק"ג, והולך קילומטר אחד (לא משנה בכמה זמן אתה עושה את זה) אתה שורף 80 קלוריות, שני קילומטרים- 160 קלוריות וכו'. אם אתה עושה את אותה פעילות בחוץ זה כבר תלוי במסלול (עליה/ירידה/אספלט וכו'). זה ואמנם לא מדד לירידה במשקל, אבל כן מדד לקלוריות שאתה שורף בזמן פעילות. ודרך אגב זה לא משנה אם הן שומן או פחמימות, כי בסוף הכל במילא מתקזז. וחוצמזה שלא כדאי למדוד את כל המדדים האלה. הם לא מועילים לכלום. תנסה לשמור על אורך חיים מסויים ורק זה יוביל אותך לירידה במשקל!

מנהל פורום תזונה טבעית