שאלה חשובה - פחממות !!!
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בלה שלום אני יודעת שפחממות זה מרכיב מאוד חשוב מתזונה, אני יודעת גם את ההבדל בין הפחממות הפשוטות למורכבות... אני צורכת בערך 80-120 גרם פחממות במהלך היממה שבאים ברובם מהירקות (גזר גמבא עגבניה כרוב כרובית קישואים ודלעת וגם פחממות מיוגורטים בלי שומן וחלב רזה) מבחינת כמות הפחממות אני מקבלת המון, אז מה ההבדל מפחממות של פסטה לדוגמא מפחממות של גזר או דלעת? (מלבד הכמות כמובן!) ובנוסף מה ההבדל בין אותן הפחממות של פרוסת לחם לפחממה שיש ביוגורט או חלב רזה? אני מבינה שצריך מרכיבים אחרים שיש בדגנים ולחם חוץ מהפחממות (מרכיבים שגזר לא יכול לספק) אבל אם מדברים רק על הפחממה מה ההבדל? למה עודף של ירקות לא יכולים להשמין (אם אוכלים באמת המון) כמו עודף של פחממות מהלחם??? מקוה שתעני לי על השאלה אני מאוד מסוקרנת תודה
יש כל מיני סוגי פחממות וכמות שונה של פחממות בכל מזון,לכן זה לא ראלי לתפקד באופן בריא אם לא אוכלים מכל אבות המזון,ובשילוב של פחממות עם חלבונים וכו...כי גם לשילובים יש השפעה טובה יותר של קליטת החומרים בגוף ובמוח
יש סוגים שונים של פחמימות. כמו גלוקוז, פרקטוז, גליקוגן, עמילן, לקטוז, תאית ועוד. כל אחד נמצא בסוג מזון אחר. עמילן בנמצא באורז, לחם, תפו"א וכו', לקטוז נמצא במוצרי חלב, סיבים נמצאים בירקות כמו מלפפון, גזר וכו' ולכן אם את אוכלת מוצרי חלב וירקות אבל לא אוכלת לחם או פסטה תקבלי פחמימות, אבל לא עמילן (שהוא פחמימה מורכבת). הסיבים שמצויים בירקות (הפחמימה של הירקות), לא מתעכלים בגוף של בני אדם (אצל חלק מבעלי החיים כן) ובגלל זה הם בריאים ולא משמינים. הם תורמים לתהליך העיכול ועוזרים לפעילות מעיים תקינה.
תנו לי להבין משהו... גם אם אדם יואכל המון המון בכמויות גדולות מאוד פחממות שבאות מהירקות שציינתי הגוף לא יספוג אותן? ולא ישמין מהם ? שמישהו יסביר לי בבקשה .. בלה מחכה לתשובתך תודה
טלי שלום, המזון בטבע בא כשלם ושלם הוא תמיד שונה מסך כל חלקיו. הפחממות שבירקות באים עם עוד הרבה דברים נוספים דבר שגורם להם להיות הרבה פחות משמינות בהשוואה לפחממות אשר מגיעים ממקורות אחרים. לדוגמא כדי לנצל את הפחממות שיש בירקות על הגוף להשקיע הרבה אנרגיה בשביל להפיק אותם ולכן נטו כמות הקלוריות שהוא סופג יוצאת קטנה. כדי שלא יווצר מחסור בתזונה חשוב ביותר לגוון את המזון שלנו . יש עוד כל כך הרבה דברים שאנחנו לא מבינים על תזונה שאין לנו דרך לדעת מה תורמים כל המזונות לגוף ולבריאות. עד שנדע, חשוב לגוון ולאכל פחממות ממגון רחב של מזונות.