שאלה לדיאטני - מיני ירקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום יש מספר ירקות שהייתי מעונינת לדעת האם יש להם חשיבות בתזונה: מלפפון ירוק, ארטישוק, צנונית , תירס , בצל לבן וירוק. מודה מראש
כל אחד מהירקות שמנית (מלבד תירס שלא נחשב לירק אלא יותר שייך לקבוצת הפחממות וגם הוא כמובן בריא) הם מאד בריאים וחיוניים לתפקודו התקין של הגוף. לכל אחד יש את התכונות היחודיות שלו. היום ידוע שישנם חומרים רבים בירקות עלהם לא ידעו עד לא מזמן הקרויים פיטוכימיקלים.חומרים אלו מכילים הרבה תכונות המגנות מפני נזקים של התחמצנות, ובכך מגינים על הגוף מפני תהליכי הזדקנות וחולי. חלק מחומרים אלו נותנים לירקות את הצבע ולכן מומלץ לגוון בצבעים למשל מה שנותן את הצבע הירוק שונה מחומר שנותן את הצבע האדום. כנסי לאתר של מועצת הירקות יש שם הסברים בנושא.