התמכרות לשוקולד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/02/2004 | 12:46 | מאת: Diana

שלום, יש לי שאלה אני בת 21, שוקלת בערך 45 ק-46 קילו והגובה שלי 155, נראת רזה, אבל יש לי בעיה אחת שאני לא מצליחה להיפטר ממנה. אני אוהבת לאכול הרבה ירוקות ופירות, אבל הרבה פעמים, במקום לאכול אוכל אני לוקחת שוקולד שלם ומסימת אותו תוך דקות ספורות כאילו שזה פרוסת לחם. וולפעמים לא רק אחד. אפילו אם אני מקבלת ויטמינים מפירות וירקות, אני יודעת שעודף שוקולד ממש לא בריא אבל לא מצליחה להפסיק לאכול אותוץ ניסיתי פעם ולא אכלתי מתוק בכלל במשך שלושה חודשים, בהתחלה היה קשה אבל לאט לאט התרגלתי כי התחלתי לאכול יותר אוכל, אבל כל הזמן הרגשתי שכל האנגריה שאני שורפת במשך יום קשה וערוך של לימודים באוניברסיטה ועבודה (מ-8.30. בבוקר עד 21.30 בערב) לא מספיק לי האוכל הרגיל. מה עלי לעשות? איך אוכל להיגמל מההתמכרות הזאת? אני מאוד פוחדת מהשמנה, למרות שאני אחת שתמיד אקטיבית וגם עושה ספורט. אשמח לקבל את התשובה בהקדם. תודה רבה.

12/02/2004 | 13:45 | מאת: בלה אגמון

שלום דיאנה, שוקולד הוא אכן ממכר ממש כמו סמים או עישון. כדי לצאת מהתמכרות אכן עליך לפעול על פי המנעות אם לא תאכלי לא תרצי. פעלת נכון, כדי להגביר אנרגיה עקב עומס רק שיש לך ניתן להשתמש בתזונה נכונה, פעלות גופנית, צמחי מרפא מתאמים ופרחי באך. בכלל אם תשפרי את תזונתך ותמנעי לאכל מזון מעובד כמו שוקלוד במקום אכל רמת האנרגיה שלך תגדל מאד.

15/02/2004 | 18:38 | מאת: איתי

לי הייתה אותה בעיה, כנראה בגלל חוסר בויטמינים. הייתי אוכל כל הזמן שוקולד, חטיפים כמו SNEAKERS וכדומה. הייתי חייב קולה או לפחות מיץ עם ארוחת צהריים (כדי שהאוכל ירד"), והייתי ח-י-י-ב שוקולד לאחר ארוחה. למרות כל המתוק הזה הייתי עייף רוב הזמן. התחלתי בשימוש בתוכנית תזונה עם תוספי ויטמינים והיום אני לא מרגיש שאני חייב לשתות מתוק או קולה עם ארוחת צהריים , אני לא חייב שוקולד לאחר ארוחת צהריים, ואני לא עייף כלל..! איתי /http://www.tzuna.com

מנהל פורום תזונה טבעית