צריכת חלב ומוצריו
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב בזמן האחרון מדברים על החלב ומוצריו כעל משהו מאד לא בריא ומצד שני אומרים לנו תאכלו דברי חלב ולפות כוס חלב ליום מה האמת? הם זה במת ל בריא? כמו גם בקשר למרגרינה וחמאה מצד אחד אומרים לא לגעת במרגרינה עדיף חמאה ומצד שני אומרים לא לגעת בחמאה מה האמת? בתודה אסתר
שלום אסתר, אין אמת אחת. תלוי לאזה גישה את מתחברת. ישנה את הגישה ההולסטית הטוענת שדברי חלב וחלב פרה זה רע ומזיק מאד ויש את הגישה הקלינית מדעית הבודקת הכל דרך מדע וטוענת שאין הוכחות לנזק של דיברי חלב ולהפך יש שם אבות מזון חיוניים לגוף. אפה האמת ? עליך להחליט מה מדבר אליך יותר. בקשר למרגרינה היא תוצר מלאכותי ועשירה בחומצות שומן מסוג טראנס הידועות כמזיקות. אכן חמאה נחשבת עדיפה. הכי טוב כמובן - טחינה, שקדיה אבוקדו ממרח על בסיס שמן זית
אסתר שלום, הנושא של צריכת מוצרי החלב שנוי במחלוקת. יש מחקרים המצדיקים שימוש בו ויש השוללים אותו. על הנזקים של מוצרי החלב תוכלי לקרוא באתר:www.nomilk.com ובספרו של דר' אריה אבני: "תעזבו 'תעטינים שלי". הספר כולל הפניה לעשרות מחקרים בנושא. על היתרונות של מוצרי החלב תוכלי לקרוא בכל אתר של תזונה קונבנציונלי ובאתרים של תנובה ושטראוס. היום ידוע שלאדם רגיל הניזון מתזונה מערבית רגילה קשה לקבל את כמות הסידן הנחוצה ללא תוספת של מוצרי חלב. אצל צמחונים וטבעונים בעלי ידע בתזונה נכונה והנמנעים מצריכת מוצרי מזון הגורמים להפרשה מוגברת של סידן מהגוף ומונעים ספיגתו, אין בעיה של חוסר סידן. הפשרה שאני מציע: אם החלטת לצרוך מוצרי חלב כדאי להימנע מחלב ניגר ומגבינות שמנות וקשות ולהסתפק ביוגורט טבעי דל שומן (רצוי עיזים) ובגבינה לבנה רזה. בהצלחה צביקה