מאכלים סותרי חומצה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, שואלת בשם אחותי, בת 33 . אחותי סובלת רבות מחומציות/עודף חומצה. האם יש מאכלים הידועים כסותרי חומצה או לדעתך כדאי לשקול טיפול תרופתי/טבעי. מודה מאוד, חן
א. כדאי לגשת לגסטרואנטרולוג לשלול מחלה. ב - זה הרבה מאד פעמים נפשי רגשי ונובע מרמות גבוהות של לחץ וחרדה. ג - ישנם הרבה מזונות המגבירים יצור חומצה - מזון שומני, קפה, שוקלוד, קקאו, קולה, משקאות מוגזים, חלב ודיברי חלב. ישנם מזונות המלחשים את הסוגר בין ושט לקיבה ואז יש חוצמות - מזונות שמנים, מנטה, קפה, תה רגיל. מה שעוזר לסתור חומצה זה לחם, קרקרים יבשים. לא חלב ודברי חלב שאמנם מקילם באותו רגע אולם מיצרים חומצה אחרי זה. מה לעשות אחרי בדיקת רופא - תזונה מאוזנת ובריאה ולהמנע ממזונות בעיתים. אכילה של 6 ארוחות ביום. לגמור לאכל לפחות 4 - 6 שעות לפני השינה. טכניקות של הרפיה . להפסיק לעשן
תודה רבה לגב' בלה אגמון. אעביר מיידית לאחותי. סייעת. אודה על קבלת חו"ד נוספת מפי מנהלת הפורום, הגב' רחל גרנות. תודה
חן שלום, אני מסכים עם כל מה שבלה כתבה. בנוסף כדאי שתדעי שגם סוכרים, קמחים, מלח ומזון מטוגן גורמים לחומציות יתר בקיבה. גם צירופי מזון מסויימים יגרמו לחומציות וצרבת (ובהמשך אולי גם לאולקוס) לדוגמה: קפה עם עוגה, חלה עם גבינת קוטג', פיצה, פלאפל בפיתה עם ציפס וחמוצים ועוד. ריפלוקס, עישון, אלכוהול ותרופות מסויימית גם כן עלולים להחמיר את המצב. ירקות ירוקים ורוב הפירות גורמים לתגובה בסיסית ומנטרלים חומציות. בשקדים מושרים ניתן להשתמש ל"עזרה ראשונה" במקרה של צרבת ומומלץ לצרוך אותם באופן שוטף. גם מציצה של קוביית קרח או שתייה איטית של מים קרים עשויים לעזור. אגב, מצב של חומציות יתר וצרבת ניתן לפתור על-ידי תיקונים בתזונה. אני לא ממליץ לקבל טיפול תרופתי בנושא זה. כדאי לפנות לייעוץ אצל תזונאי טבעי או נטורופט. בהצלחה צביקה
לחן שלום, אני חושבת שקבלת תשובות מפורטות מבלה וצביקה. מעבר לדברים הידועים אחותך צריכה אף היא לאתר ולזהות את נמאכלים המזיקים לה ואת אלה שעוזרים. רחל