ברזל, חלבונים ושאר ירקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה אני סובלת מתופעות מוזרות של שילושים והקאות שעליהן עדיין לא נמצאה תשובה ע"י הרופאים המטפלים בי. אבל בעקבות זאת אני פירשתי את התופעות החוזרות ונשנות האלו כקריאה לעזרה של הגוף שלי. ואני מתקוונת לעשות משהו. החלטתי לאכול בריא. לא דווקא בשביל לרזות (להוריד כמה קילו לא יזיק לי - כיום ה-BMI שלי עומד על בערך 27) אלא בשביל לאכול בריא. ויש לי כמה שאלות. הפסקתי לאכול בשר בקר - יש בו המון כימיה והורמונים ובכלל אני גרה עם צמחוני אז אין לי סיבה לבשל או לאכול בקר. לאחרונה גיליתי שהברזל שלי נמצא בשפל היסטרי, הרבה מתחת לסקאלה. זה עדיין לא השפיע על ההמוגלובין שלי, אבל נאי רוצה לפתור את זה לפני שזה יקרה. איזה מזון הוא העשיר ביותר בברזל וכיצד מומלץ לאכול אותו (אמרו לי שגזר לא מבושל הוא טוב). אני די נגד תרופות ותוספי מזון מלאכותיים אז במידת האפשר הייתי רוצה להמנע מכדורים במידת האפשר. הפסקתי לשתות חלב טרי - אבל אני משלימה את הפער בחלבונים עם מוצרי סויה (יוגורט סויה, חלב סויה, מיונז מטופו, טופו מוקפץ עם ירקות...) אני גם משתדלת לאכול כמה שיותר דגים ופירות ים כי הבנתי שהם עשירים בחלבונים וסידן. האם יש דברים נוספים שכדי לי להכניס לתזונה שלי כי אני רוצה לשמור עליה מאוזנת. אגב, רוב המזון שלי מתבסס על פירות וירקות ומוצרי קמח (לחם, פסטה) ואורז.
תוסיפי גם דיברי חלב על בסיס חלב סויה. קטיניות שונות, טחינה משומשום מלא. אגוזים, שקדים בוטנים . את יכולה לאכל עוף וכבד אורגני שם אין כמכלים .
שלום לך, עקבי אחרי ערכי הברזל שלך, כדי שלא ימשיכו לרדת. לצערי, לעיתים, אין ברירה ויש להוסיף גם ברזל בכדורים. כשהערכים יעלו , קל יותר לשמור שלא ירדו מחדש. אגב, כדאי להוסיף מאכלים שמכילים ויטמין c כמו עגבנייה או פרי הדר כשאוכלים מוצרים עם ברזל. ויטמין זה עוזר בספיגת הברזל. תה, למשל, עושה את ההיפך. רחל