צימחונות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/10/2003 | 00:01 | מאת: אלון

שלום לך ! ברצוני להפוך לצמחוני אך אני חושש שיופיעו לי בעיות רפואיות בגלל שהמזון לא יהיה מספק. מה תוכלי ליעץ לי והאם יש ספר טוב במיוחד שמדריך את כל מי שרוצה להפוך לצמחוני? האם תוכלי לתת לי כמה טיפים במיוחד איך ךא אהיה אנמי בעקבות המעבר לצמחונות? חן חן

02/10/2003 | 07:24 | מאת: בלה אגמון דיאטנית קלינית

אלון שלום, ראשית זו דווקא החלטה טובה. הרבה מחקרים מראים שצמחונים סהכ יותר בריאים,אם כמובן הם אוכלים נכון ומאוזן. אז ראשית כל הכבוד שאתה לוקחת אחריות ולא סתם מפסיק לאכל בשר. שינית - הייתי ממליצה יעוץ אצל דיאטנית כי חשוב התאמה אישית. באופן כללי - כדי שלא יווצר מחסור בברזל אתה יכול לאכל מזונות צמחיים העשרים בברזל - כמו שקדים, , חלבה , טחינה, חומוס, שעועית עדשים, תאנים, תמרים. בנוסף צריכת מזונות המועשרים בוטמנים ומינרלים גם תתרום -מזונות כמו קורנפקלס, מוצרי סויה מוכנים. בכלל אם תקפיד לאכל מגוון משאר קבוצות המזון - לא תיהייה בעיה. צמחונות היא מכמה סוגים אם אתה אכל דיברי חלב ביצים ודגים הסיכון למחסור קטן בהרבה בהשואה למצב בו אתה טיבעוני ואכל רק מזונות מין הצומח. אני לא יודעת אם מותר בפורום לפרסם ספרים מסוימוים אז אני משאירה את התשובה הזאת לרחל.

04/10/2003 | 12:27 | מאת: רחל גרנות

לאלון שלום, הבעיה העיקרית של הצמחונים היא אכילה של חלבון מושלם. דווקא בבשר, עוף דגים יש את החלבון השלם. כדי לקבל את החלבון הזה עליך לעשות מספר שילובים. למשל, אם אוכלים את קבוצת הלחם יחד עם קבוצת החלב מקבלים חלבון שלם. מסתבר שבלחם (זה כולל גם תפוחי אדמה, אורז, פסטה וכו') יש את החלבון שחסר במוצרי החלב. וכך, אם אוכלים לחם עם גבינה, קורנפלקס עם חלב באותה ארוחה קבלנו חלבון שלם. אפשרות נוספת היא לצרף לקבוצת הלחם את הקיטניות. וכך, אם אכלת אורז (מקבוצת הלחם) עם עדשים, אפונה (קיטניות) קבלת חלבון שלם. מנת פלאפל היא ,למשל, ארוחה שלמה ומזינה. הפלאפל (קיטניות) הפיתה מקבוצת הלחם, ירקות וקצת טחינה ממש מושלם. ביצים הם מקורטוב לחלבון וגם מוצרים מסויה. מדי פעם כדאי לבדוק את רמת ויטמין B12. לאוניבסיטה הפתוחה יש ספר נהדר שמכסה את כל נושא התזונה. נקרא "תזונה - פרי מחשבה". רחל

מנהל פורום תזונה טבעית