בישול ירקות ללא איבוד ערכים תזונתיים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לכולם ויום טוב אני מחפש את השיטה הטובה ביותר לבישול\הקפצת ירקות (כרובית, ברוקולי, גזר וכו ...) מבחינת השמירה על הויטמינים שבירקות, ועל היכולת שלהם להתעכל במהירות ובנוחות תודה מראש לכולם, עמית
שלום לך, בישול, כידוע, הורס את הויטמינים והמינרלים שבירק. לכן, העיקרון הוא לבשל כמה שפחות. אם מבשלים במים, הוטימינים בורחים למים ולכן, כדאי להשתמש במים. אבל חימום חוזר מספר פעמים יהרוג את שאריות הויטמינים שהצליחו לשרוד. לכן, אם מחממים מרק, כדאי לחמם את המנה האישית ולא את כל הסיר. גם בהקפצת ירקות, נא לדאוג לא לבשל יותר מדי זמן. רחל
רחל שלום, תודה על התשובה. שאלה נוספת : לגבי הסיבים התזונתיים (בעיקר הבלתי מסיסים, שעוזרים לעצירות), האם הבישול\הקפצה גורם להם להיות פחות יעילים ? תודה, עמית
שלום רחל, ישנה שיטה שבכלל לא דורשת מים, שאליהם עלולים לברוח הויטמים. גם בקשר לזמן הבישול, יש פתרון בשיטה מדעית זו. אפשר בשיטה זו, להכין כל סוג מזון והוא יוצא טעים ובריא, מכל בישול אחר. דרוש פינוי זמן של שעתיים, מקשיבים, טועמים,שובעים ומחכימים. יום טוב,
לפי מיטב ידיעתי המינרלים לא נהרסים בבישול. ויטמין C רגיש לחום ונהרס כבר ב 60 מעלות. שאר הויטמינים נהרסים רק באופן חלקי. לכן חשוב לאכול גם פירות וירקות חיים ולא רק מבושלים. בישול באדים מומלץ מאד - עד כמה שאפשר עם הקליפה. אפשר לרכוש (במאות שקלים) סירי בישול השומרים על המרקם והצבע של הירק. לגבי ויטמין C התוצאה דומה. בהצלחה צביקה
רחל, אני שמח לבשר לך שעל כל הבעיות שציינת הצליחו להתגבר כבר לפני 50 שנה, כאשר מדענים מהרווארד פיתחו שיטה מיוחדת להכנת מזון, אשר לא פוגעת בתכונותיו הטבעיות. בארץ ניתן להכיר את השיטה הנ"ל כבר מלפני 20 שנה. השיטה פשוטה כל כך ויעילה כל כך שקשה לרוב האנשים להבין את גאוניותה. לצערי, מעטים מדי משתמשים כרגע בשיטה הנ"ל, אף על פי שבעזרתה כל אחד יכול להנות ממזון שהוא גם בריא וגם טעים. אשמח אם תתני לי את האפשרות להציגה בפניך, ע"מ שתתרשמי בעצמך. בברכה, מריוס ויטנר, תזונאי
שלום עמית, אני מכירה בדיוק את השיטה אותה אתה מחפש. קיימת שיטה מדעית לבישול המזון, שאינה גורמת לאובדן מרכיבים תזונתיים בכלל. בנוסף המזון (הירק)- גם אינו מאבד את צבעו ואת מרקמו (הגזר נשאר בעל מבנה קשה, אך אכיל, העגבניה נשארת עסיסית,הכרובית לא מאבדת את צורתה וכו'). אם אתה מעוניין לשמוע, תפנה שעתיים מזמנך ותצפה להפתעות. מקווה שהסתקרנת, עידית
אנחנו מחכים בקוצר רוח