דבש.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, תזונתי מבוססת על צריכה מרובה של דבש. שאלתי היא - האם יש הגבלה על צריכת דבש, והאם ניזוק ערכו התזונתי עקב בישול ו\או אפייה? תודה.
בהחלט לא מומלץ להגזים בצריכת דבש, שכמובן מכיל קלוריות וסוכרים אשר בעודף לא ממש מומלצים. תזונה שמבוססת ברובה על דבש היא לא ממש מזהירה בלשון המעטה... בקשר לבישול- זאת שאלה כללית אך בעיקרון חלק מאלו ה"מחזיקים" מהדבש(שאני לא מביניהם) טוענים שהאנזימים שבו נהרסים בבישול ולכן ממלצים לצרוך אותו בלתי מבושל. כעיקרון- אני לא רואה נזק עקרוני באפייה עם דבש על פני אכילתו לא מבושל. אך איני ממליץ להגזים בצריכתו בין אם מבושל או לא. תזונE
לאורית שלום, יש הרבה שמאמינים בסגולות הבריאותיות של דבש או מזון מלכות , כפי שהם מכנים זאת. אני עצמי שייכת למתונים (בכל דבר, אני מקווה). אני מאמינה שאולי דבש טוב יותר מסוכר, אבל צריכה מוגברת ממנו מוסיפה קלוריות מיותרות. אגב, מבחינה קלורית אין הבדל בין סוכר לדבש. הדבש הנקי הוא הטוב ביותר מבחינה תזונתית. רחל