gilbert sindrom

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/09/2003 | 23:18 | מאת: apolons

אילו מאכלים עליי לאכול ואלו לא על מנת לההקטין את מידת העייפות? האם עליי לקחת ויטמינים וכו'

11/09/2003 | 00:45 | מאת: סימה-דיאטנית קלינית

שלום. עד כמה שידוע לי התסמונת ע'' ''ג'ילברט'' המאופיינת ברמה גבוהה של בילירובין בדם אינה ניתנת לטיפול[ גם לא מבחינה תזונתית], ומי שנולד עם הנטיה הזו לומד לחיות עמה . מאוד נדיר שיש לכך השלכות קליניות אם כי יש המתלוננים כמוך על נטיה לעייפות. כמו בכל נטיה לעייפות, יש קודם כל לוודא שתזונתך נכונה ומכילה את כל מרכיבי המזון החיוניים, וכן גם לגבי כמות הנוזלים . מה שעוד חשוב מאוד זה לדאוג לאכול ארוחות קטנות לעתים קרובות . רצוי מאוד שלא תכלנה כמות גדולה של שומנים[ אשר להם השפעה על משך העיכול ומכאן לתחושה של ליאות לאחר הארוחה.] כמה שפחות מזונות מטוגנים, בשרים שמנים ומעובדים [ עדיף לצרוך עוף והודו דלי שומן, ודגים] גבינות שמנות וכדומה.תשוב גם לצרוך כמות סבירה של פחמימות בכל ארוחה אבל יחד עם זאת לא להרבות בדברי מתיקה וסוכרים. מקווה שתשובתי סיפרה אותך.............סימה ,דיאטנית

11/09/2003 | 18:43 | מאת: apolons

תודה על תשובתך המהירה. הייתי מעוניין לדעת מה זה milk thistle ו tri methyl glycine קראתי שזה מפחית את הסימפטומים של gilbert האם יש אמת בדבר?

מנהל פורום תזונה טבעית