מה במקום????
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
טוב אני צריכה תשובה כמה שיותר מהר!!! אני לא אוכלת בשר ודגים!!! ואני שומרת על המשקל...מה אני יכולה לאכול במקום בשר ודגים??
שלום לך, אני לא מכירה אותך אבל לדעתי עד ייעוץ עם איש מקצוע את צריכה ללמוד לאכול ולבשל חלבון מן הצומח. הכוונה ל: חומוס, פול, אפונה, עדשים, סויה. את החלבון הזה, יש לאכול עם פחמימה כיוון שמדובר בחלבון חסר. בחלבון מלא (כמו הבשר) יש 22 חומצות אמינו (שהן אבני הבניין של החלבון). בחלבון מן הצומח יש 13 כאלה. אלו המספרים המצויים בידי ואם למישהו אחר יש מספרים יותר נכונים משלי, למרות שבדקתי, שיגיד! עדי
למאוהבת שלום, עדי כבר ענתה לך על חלק מהשאלה. את צריכה לדאוג שיהיה לך בתזונה חלבון שלם . האפשרויות מלבד בשר/עוף/ דגים הם שילוב של קבוצת הפחמימות (לחם, תירס, אורז וכו') עם קבוצת מוצרי החלב באותה ארוחה. אפשרות שנייה היא לשלב את קבוצת הפחמימות עם הקטניות (אפונה, עדשים, חומוס וכו'). אפשרות נוספת היא מוצרי סויה וטופו. גם ביצים הם מקור טוב לחלבון. כדאי שתבדקי מידי פעם את רמת B12 . רחל