רכיבי הפלפל האדום
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לדעת האם אכילת פלפל אדום גדול ביום עלולה ליצור עודף אוקסילטים ולכאבי פרקים.
יפעת שלום, לאדם בריא אין סכנה מאכילת פלפל אדום, בשל וטרי. הפלפל עשיר בויטמין C (פי 4 מתפוז...), ויטמין A, סידן, אשלגן, ויש בו חומרים (פיטוכימיקלים) המחזקים את המערכת החיסונית ומערכת הלב. בתיאבון צביקה
יפעת שלום רב, הפלפל האדום-(כמו הירוק, העגבניה,תפוח האדמה והחציל)- משתייך למשפחת הסולניים (המכילה חומצה אוקסלית). זו ידועה כמזיקה לחולי פרקים ורצוי שימנעו ממנה. איני בטוחה, שאם אין לך בעית פרקים ואת אוכלת רק אחד ביום, זה עלול לגרום לכאב. אם יש לך כאבי פרקים, כדאי לך להימנע מהפלפל ומהשאר. עידית סער, נטורופתית