שאלה לגבי טיגון בשמן זית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני עושה דיאטה במטרה להוריד אחוז שומן בגוף ובתפריט שלי יש כפית שמן זית ביום והשאלה שלי היא האם אפשר לטגן חביתה נניח עם שמן זית או שברגע שהשמן מגיע לטמפרטורת חום מסוימת הוא הופך להיות כמו שמן רגיל ?
ליוספי שלום, עד לפני זמן לא רב היו ויכוחים בין תזונאים לשפים. בעוד שאלה האחרונים המליצו על שמן זית בכל הצורות כולל בטיגון, הרי התזונאים המליצו לא לטגן בשמן זית. כיום, הדי הויכוח שככו מעט, וגם התזונאים החלו לטגן בשמן זית. בכל אופן, הערך התזונתי הגבוה ביותר של השמן הוא במצבו הטבעי. רחל
יוספי שלום. קודם כל כפית אחת ליום של שמן אינה מספקת למרות שאתה מנסה להפחית את אחוז השומן שבגופךאתה צריך יותר [ בין 1-1.5 כפות ליום] וזאת על מנת לשמור על האיזון בתזונתך היומית.רצוי כמובן להשתמש בשמן זית ו/או קנולה, כפי שהוא במצבו הטבעי כי רק כך הוא יעיל וזה מבחינת הערך התזונתי שלו כשמן בלתי רווי, לכן זה נכון שלא רצוי לטגן בו.[ וזה למרות שהשפים כדברי רחל מעדיפים להשתמש בו לטיגון בשל טעמו המיוחד של שמן הזית.] רק להזכיר לך שהערך הקלורי לא משתנה בחימום[ דהיינו 9 קלוריות ל-1 גר] יש היום בשוק שמן חדש ''קנולה אקטיב'' שהוא יעיל מאוד גם כאשר הוא מחומם, ולכן אולי כדאי שתשתמש בו לטיגון. מה שבטוח זה שלא קורא כלום אם מידי פעם אתה מטגן עם מנת השמן היומית שלך יום טוב...............סימה
מומלץ לטגן דווקא בשמן זית, מאחר והוא עלול להפגע פחות משמנים אחרים. אבל ניתן למנוע פגיעה משמעותית בכל סוג של שמן או מזון אחר העובר בישול ע"י שימוש בשיטה מדעית להכנת מזון. השיטה הנ"ל לא גורמת לשינוי בתכונות ובטעמו של המזון הטבעי, מאחר והיא מסלקת את הגורם העיקרי לשינוים אלה שהוא החמצן. עובדה מדעית היא שהחימום הינו פוגעני אך ורק בנוכחות חמצן. אשמח להוסיף פרטים, דרך האי-מייל.
יוספי, לאן נעלמת ? הציעו פה משהו מסקרן בנוגע לטיגון וגם לבישול בריאים. עבר הרבה זמן - לא התעוררה סקרנותך ? עידית סער נטורופתית